KIM JE USPEO DA PREVARI ČITAV SVET? Prvo su satelitski snimci otkrili tajnu o nuklearnom oružju, a sada je progovorio i Pompeo!
Foto: Reuters

REKAO, pA POREKAO?

KIM JE USPEO DA PREVARI ČITAV SVET? Prvo su satelitski snimci otkrili tajnu o nuklearnom oružju, a sada je progovorio i Pompeo!

Planeta -

Američki državni sekretar Majkl Pompeo izjavio je da Severna Koreja još nije vratila posmrtne ostatke američkih vojnika poginulih tokom Korejskog rata.

AP navodi da Pjongjang to još nije uradio, iako je američki predsednik Donald Tramp rekao da je Severna Koreja već vratila neke posmrtne ostatke ili je u procesu da to uradi.

Majkl Pompeo
Majkl Pompeofoto: EPA

Pompeo je rekao da je optimističan i da će SAD biti vraćeni posmrtni ostaci u "ne tako dalekoj budućnosti".

SAD su prošle nedelje saopštile da su spremile 100 drvenih sanduka na granici Južne i Severne Koreje.

Oko 7.700 američkih vojnika vodi se kao nestalo još od Korejskog rata, a oko 5.300 njih je izgubljeno u Severnoj Koreji.

Takođe, kako pokazuju najnoviji satelitski snimci, Severna Koreja je nastavila da unapređuje svoj jedini poznati nuklearni reaktor koji je koristila za napajanje svog programa nuklearnog oružja, uprkos pregovorima sa SAD i obećanju da će sprovesti denuklearizaciju.

Nezvanični satelitski snimci od 21. juna pokazuju da se radovi na unapređenju infrastrukture u Centru za naučno istraživanje Jongbjon nastavljaju ubrzanim ritmom", piše stranica 38 Nort.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track