SVE MANJE NADE ZA DEČAKE ZAROBLJENE U PEĆINI:  Spasioci u očajničkom pokušaju PROBUŠILI PLANINU! (VIDEO)
Foto: EPA

tuga

SVE MANJE NADE ZA DEČAKE ZAROBLJENE U PEĆINI: Spasioci u očajničkom pokušaju PROBUŠILI PLANINU! (VIDEO)

Planeta -

U očajničkom pokušaju da dođu do 12 dečaka koji su zarobljeni u pećini na Tajlandu spasilački timovi su čak probušili rupu sa jedne strane planine.

Ali, izgleda da su ti napori bili bezuspešni i situacija je i dalje mračna, a nema garancije da će se voda uskoro povući iz pećine, dok traje kišna sezona na Tajlandu.

Ronioci nisu uspeli da prođu kroz prolaze napunjene blatom, a spasioci traže alternativne načine da uđu u pećinu, u nadi da će otkriti skrivene prolaze na planini kroz koje bi se uvukli u nju sa druge strane. Više od 600 ljudi prečešljava planinu u potrazi za mogućim pukotinama.

Nekoliko procepa je pronađeno, ali i odbačeno jer nisu bili podesni. Ministar unutrašnjih poslova Tajlanda Anupong Paodžinda kaže da spasioci i dalje tragaju na još tri lokacije.

"Oni će dalje istražiti teren uz pomoć geologa i opreme, kao što su male kamere" rekao je Paodžinda.

Nestali dečaci i trener ušli su u pećinu Tam Luang Nang Non u provinciji Čiang Rai, nakon utakmice u subotu popodne, podseća Njuzer.

Pećinski kompleks proteže se na nekoliko kilometara, sa uskim prolazima i nejednakim tlom, a teren je poznat i po velikim naplavinama tokom kišnih sezona. Tokom noći, nivoi vode podizali su se za oko 15 centimetara po satu, otežavajući potragu tajlandskih "foka" kroz uske prolaze.

Tajlandskim spasilačkim timovima priključili su se juče američki i britanski stručnjaci, kao i nekoliko privatnih međunarodnih ekipa speleologa.

Kurir.rs/Newser

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track