Najnovije vesti

ŠTA ĆE SE DESITI KADA UMRE KRALJICA ELIZABETA? Premijera će obavestiti SPECIJALNOM LOZINKOM, a novinari se već spremaju na poseban način!
Foto: EPA / Facundo Arrizabalaga

TAJNA OPERACIJA

ŠTA ĆE SE DESITI KADA UMRE KRALJICA ELIZABETA? Premijera će obavestiti SPECIJALNOM LOZINKOM, a novinari se već spremaju na poseban način!

Planeta

Pre tri dana, iz Bakingemske palate je saopšteno da će kraljica Elizabeta II propustiti službu u Katedrali Svetog Pavla u Londonu jer se loše oseća.

Iako ima 92 godine, retko kada se dogodi da propusti zakazane javne događaje. Britanski mediji su očigledno krenuli da se spremaju i za najgore, pa su objavili tekst "Šta će se dogoditi kad umre engleska kraljica?".

Elizabeta II, koja je krunisana posle očeve smrti 1953, sa svoje 92 godine najdugovečnija je kraljica na tronu u istoriji britanske monarhije. Njen sin, princ Čarls sledeći je u liniji za presto.

Elizabeta je imala dugu vladavinu pa je retko bila odsutna s javnih događaja zbog zdravstvenih razloga. Ipak, kako stari, Britanci i drugi kraljevski fanovi pitaju se što će se dogoditi u budućnosti.

foto: AP

Kad Elizabeta umre, premijer će biti obavešten, i to lozinkom. Šifra će glasiti: “Londonski most je srušen.

Većina osoblja u palati će biti poslata kući pa će početi period komemoracije u trajanju od oko 12 dana, što će Veliku Britaniju poprilično koštati.

Datum sahrane i krunisanja njenog naslednika biće proglašen praznikom, a predviđa se da će koštati zemlju između 1,2 i 6 milijardi funti.

Tokom perioda žalosti BBC će otkazati sve humoristične emisije.

foto: EPA / Stringer

Ako umre tokom noći, obaveštenje će uslediti u osam sati ujutro. Ako objava bude tokom radnog vremena, londonska berza će verovatno prestati s radom.

BBC-jevi novinari s vremena na vreme vežbaju objavu te vesti. Takođe, imaju pri ruci crnu odeću da bi izbegli neprimereno pojavljivanje tokom izveštavanja o smrti u kraljevskoj porodici.

foto: EPA

Posle njene smrti, promeniće se i tekst nacionalne himne pa će se dodati deo o njenoj smrti.

Zastave će biti spuštene na pola koplja, a turistička mesta biće zatvorena.

Za to vreme, posebno veće će u palati Svetog Jakova objaviti naslednika Elizabete II. Posle toga, političari će se zakleti na vernost novom vladaru.

Telo Elizabete za to vreme biće izloženo u palati, gde će javnost moći da oda počast.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...