NEVIĐENO! OVAKO JE FRANCUSKI GANGSTER ISPLANIRAO SPEKTAKULARNO BEKSTVO: Dronovi mesecima nadletali zatvor u Parizu i NIKO NIJE NIŠTA POSUMNJAO! (VIDEO)
Foto: AP, EPA

MESECIMA SE SPREMAO

NEVIĐENO! OVAKO JE FRANCUSKI GANGSTER ISPLANIRAO SPEKTAKULARNO BEKSTVO: Dronovi mesecima nadletali zatvor u Parizu i NIKO NIJE NIŠTA POSUMNJAO! (VIDEO)

Planeta -

PARIZ - Francuski istražitelji veruju da bi sa bekstvom ozloglašenog ubice Redoana Faida iz pariskog zatvora mogli da budu povezani dronovi koji su mesecima viđani iznad zatvora u kom je izdržavao kaznu, izjavila je ministarka pravde Francuske Nikol Belube.

Jučerašnje bekstvo Redoana Faida trajalo je nekoliko minuta. Helikopter sa teško naoružanim muškarcima sleteo je u dvorište zatvora na jugu Pariza i odleteo s osuđenikom koji je u to vreme razgovarao s bratom u prostoriji za posete.

Belube je rekla da nadležni organi istražuju propuste u bezbednosnom sisitemu koji su omogućili takvo Faidovo bekstvo. Helikopter je kasnije pronađen zapaljen na jednoj poljani, a francuski mediji navode da su tri muškarca prethodno uzela pilota za taoca i kasnije ga oslobodila.

Faidov brat je pritvoren.

Veruje se da je Faid pobegao kamionom jedne uslužne kompanije. Francuski premijer Eduar Filip rekao je da 2.900 policajaca učestvuje u poteri za njim.

Faid je uspeo da pobegne iz zatvora i 2013. godine, kada je razneo zatvorska vrata eksplozivom sakrivenim u pakovanju papirnih maramica. Uhapšen je šest nedelja kasnije u jednom hotelu.

Osuđen je na 25 godina zatvora zbog ubistva mladog policajca tokom oružane pljačke 2010. godine.

Kurir.rs/Beta

Foto: AP, EPA, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track