CEO FUDBALSKI TIM MISTERIOZNO NESTAO POSLE TRENINGA NA TAJLANDU: 10 dana trajala je grozničava  potraga, a onda su ugledali 12 dečaka i njihovog trenera na dnu pećine! (VIDEO)
Foto: Printscreen Tweet

KRAJ AGONIJE

CEO FUDBALSKI TIM MISTERIOZNO NESTAO POSLE TRENINGA NA TAJLANDU: 10 dana trajala je grozničava potraga, a onda su ugledali 12 dečaka i njihovog trenera na dnu pećine! (VIDEO)

Planeta -

Spasilački timovi na Tajlandu pronašli su danas 12 dečaka i njihovog trenera fudbala, koji su pre 10 dana nestali u poplavljenoj pećini, saopštio je guverner provincije Čijang Rai

"Ronioci tajlandske mornarice pronašli su svih 13 nestalih, i davali su znake života", rekao je novinarima guverner Narongsak Osotanakorn.

Otkako je 13-člana grupa nestala u pećini Tam Luang, pokrenuti su međunarodni napori potrage za njima. Dečaci, starosti od 11 do 16 godina, i njihov 25-godišnji trener ušli su u pećinu Tam Luang Nang Non 23. juna.

Oni su nestali nakon završenog treninga, a njihovi bicikli, ruksaci i patike nađeni su ostavljeni ispred pećine.

Ranije danas, ronioci su napredovali u kretanju kroz ključni prolaz unutar te poplavljene pećine na severu Tajlanda. Tajlandske specijalne jedinice "Foke" saopštile su na svom nalogu na Fejsbuku da su ronioci u nedelju uveče stigli do krivine, gde se prolaz dug jedan kilometar deli na dva pravca.

Cilj ronioca je bio da stignu do peščane komore na višem terenu u pećini, gde su verovali da je grupa na bezbednom. Veruje se da su jake kiše, koje su poplavile ključne prolaze, "zarobile" u pećini decu i trenera i onemogućile potragu za njima.

Pored ronioca, spasilački timovi radili su na ispumpavanju vode i preusmeravanju podzemnih voda. U potragu su se, pored tajlandskih specijalnih jedinica "Foke", uključili britanski stručnjaci za ronjenje u pećinama i američki tim od 30 stručnjaka, ali je gotovo konstantna kiša ometala potragu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen Tweet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track