Najnovije vesti

TRUDO DOBIO AMNEZIJU: Ne seća se da je pipkao mladu novinarku
Foto: AP

negira krivicu

TRUDO DOBIO AMNEZIJU: Ne seća se da je pipkao mladu novinarku

Planeta

Premijer Kanade Džastin Trudo odgovorio je na optužbe da je na muzičkom festivalu održanom pre 18 godina "pipkao" novinarku koja ga je intervjuisala u vreme dok se još nije bavio politikom, tvrdeći da se ne seća bilo kakvih "negativnih interakcija" tog dana.

Kanadska državna televizija prenosi da je Trudo o tome pričao tokom jučerašnje posete pokrajini Saskečevan. On je odgovarao na pitanja u vezi s optužbama koje datiraju još iz 2000. godine kada je 28-godišnji Trudo, koji je u to vreme bio nastavnik, posetio muzički festival "Kokani" u Krestonu u pokrajini Britanska Kolumbija.

 

Incident se navodno desio na festivalu na kojem je skupljan novac za "Lavina fondaciju", dobrotvornu organizaciju kojoj se Trudo priključio nakon što mu je brat Mišel stradao u lavini 1998. godine.

 

Posle festivala u lokalnom listu pojavio ee nepotpisan uvodnik u kojem je Trudo optužen da je "pipkao" i "na neodgovarajući način se ponašao" prema mladoj novinarki na zadatku. U tekstu je navedeno da je prema njoj Trudo pokazao "očigledno nepoštovanje" bez navođenja detalja šta se tačno desilo.

"Sećam se dobro tog dana u Krestonu. Dobro sam se proveo tog dana, ne sećam se uopšte bilo kakvih negativnih interakcija tog dana", rekao je juče Trudo.

 

Kanadski mediji su početkom ove godine stupio u kontakt sa ženom koja je bila tema uvodnika, ali je ona kazala da ne želi da više bude povezivana sa tom pričom niti da joj se ime pojavi.

 

Bivša koleginica Valeri Burn, koja je u to vreme bila izdavač lokalnog lista, izjavila je da je novinarka bila "uznemirena" nakon kontakta sa Trudoom. Ona je rekla da je novinarka intervjuisala Trudoa kad ju je on dodirnuo.

"Bio je to dodir na kratko. Ne bih to kategorisala kao seksualni napad", navela je Burnova, koja smatra da je tekst koji optužuje Trudoa napisala sama novinarka.

 

Tadašnji urednik lista Brajan Bel rekao je da je to što je opisano u uvodniku bilo "definitivno neodgovarajuće".

 

"Svakako verujem da se to desilo", kazao je Bel.

 

Kurir.rs/Tanjug
Foto: AP

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...