BIVŠEM PREMIJERU MALEZIJE PROČITANA OPTUŽNICA: Nisam kriv za proneveru! Zahtevam suđenje!
Foto: EPA

NADŽIB RAZAK NA SUDU

BIVŠEM PREMIJERU MALEZIJE PROČITANA OPTUŽNICA: Nisam kriv za proneveru! Zahtevam suđenje!

Planeta -

KUALA LUMPUR - Bivši premijer Malezije Nadžib Razak, koji je optužen za umešanosti u višemilionsku proneveru državnog investicionog fonda, izjasnio se danas pred sudom da se ne oseća krivim.

"Zahtevam suđenje", izjavio je posle izjašnjavanja Nadžib (64), koji je nosio odelo i crvenu kravatu.

Sud je odredio kauciju za bivšeg premijera od 250.000 dolara i naložilo mu da preda svoja dva diplomatska pasoša.

foto: Reuters

Novi generalni tužilac Malezije, Tomi Tomas, izjavio je da je ovaj slučaj pronevere privukao svetsku pažnju i osramotio zemlju. Na te komentare reagovao je advokat bivšeg premijera, nazivajući ih "besmislicama".

NAJVEĆA ZAPLENA U ISTORIJI ZEMLJE: Bivšem premijeru oduzeto 12.000 komada nakita, 567 tašni, 423 sata... (FOTO, VIDEO)

Nadžib je optužio vladu Malezije da traži "političku osvetu" pošto je prethodno, samo nekoliko sati posle hapšenja, na društvenim mrežama objavio video-snimak u kom se izvinio Maležanima.

foto: EPA

"Kao normalno ljudsko biće, nisam savršen, ali verujte mi da optužbe protiv mene i moje porodice nisu sasvim tačne", poručio je on.

Jedinica koja istražuje krađu i pranje novca iz državnog fonda saopštila je da je hapšenje bivšeg premijera povezano sa sumnjivim transferom 42 miliona ringita (10,6 miliona dolara) preko više posedničkih kompanija na njegov bankovni račun. Policija je, takođe, zaplenila nakit i vrednosti u iznosu od više od milijardu ringita (272 miliona dolara) iz nekretnina povezanih sa Nadžibom.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track