UŽASNA TRAGEDIJA NA EKSKURZIJI: Saru (16) su drugovi  pronašli MRTVU! Sad je otkiven "ubica" i svi su šokirani ! (VIDEO)
Foto: Printscren Facebook

horor na izletu

UŽASNA TRAGEDIJA NA EKSKURZIJI: Saru (16) su drugovi pronašli MRTVU! Sad je otkiven "ubica" i svi su šokirani ! (VIDEO)

Planeta -

Školski izlet završio se tragedijom , kada je tinejdžerka Sara Manitoski (16) iz Kanade pronađena mrtva, a sada je utvrđen i uzrok njene smrti.

Saru su njeni vršnjaci posle povratka sa doručka pronašli kako leži na krevetu u besvesnom stanju pored uključenog alarma. Bolničari su pokušali da je reanimiraju, ali bezuspešno.

Ustanovljeno je da je devojčica umrla usled sindroma toksičnog šoka. To je zaključeno na osnovu simptoma koje je Sara imala, a na tamponu u njenom telu pronađena je bakterija Staphylococcus aureus.

Ova bakterija stvara toksine koji izazivaju groznicu, napade i smrt. Najveći rizik je za su mlade devojke koje još nisu izgradile antitela, ali su napadaju i muškarce, decu i žene u menopauzi.

Drugi faktori rizika su opekotine ili posekotine na koži, ili virusne infekcije poput gripa. Ovo stanje je ekstremno retko i 2016. je prijavljeno svega 40 takvih slučajeva u SAD.

Žene koje imaju menstruaciju češćim menjanjem tampona sprečavaju da se bakterija razvije i izazove toksični šok.

"Malo se zna o tome i treba do dovesti u fokus. Tako nepotrebna i tragična stvar desila se tako neverovatnoj mladoj osobi!", napisala je Sarina sestra Karli krajem prošle godine na “Fejsbuku”.

Kurir.rs/thatslife.com.au

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track