JEZIVO OTKRIĆE: Misionarke Majke Tereze prodavale i bebe, a posebni kupci imali i popust! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

skandal

JEZIVO OTKRIĆE: Misionarke Majke Tereze prodavale i bebe, a posebni kupci imali i popust! (VIDEO)

Planeta -

Jedna žena koja u Indiji radi u humanitarnoj organizaciji Majke Tereze "Misionari milosrđa" uhapšena je pod optužbom da je navodno prodala bebu staru 14 dana.

Još dve žene su privedene i biće ispitane o drugim mogućim slučajevima prodaja beba. Indijske vlasti su zatvorile utočište u državi Džarkand koje su vodile pripadnice ove organizacije. Ovo utočište u državi Džarkand bilo je namenjeno trudnim neudatim ženama.

"Saznali smo da su još neke bebe nelegalno prodate iz ovog centra. Pronašli smo imena majki i tih beba i sprovodimo dalju istragu", rekao je jedan policijski zvaničnik.

Policija je u centru pronašla i oko 2.150 dolara. One su priznale da su prodale najmanje pet ili šest beba parovima koji nisu mogli da imaju decu, rekoa je policijski zvaničnik Aman Kumar.

"Sad istražujemo kako su vođene operacije i koliko dece je još prodato zadnjih godina", dodao je Kumar.

Arti Kujur, direktorka socijalne službe u Džarkandu rekla je da su časne sestre naplaćivale između 40.000 i 100.000 indijskih rupija (od 500 do 1.300 evra) po detetu, zavisno od dubine džepa kupaca.

"Dobili smo mnogo dojava o tome kako funkcionše to utočište i pratili smo šta se tamo događa gotovo šest meseci" izjavila je Kujur.

Socijalna služba sad proverava sva utočišta u državi Džarkand. Talijanski novinar Đanluiđi Nuci u svojoj knjizi "Istočni greh" piše o "najmračnijim tajnama Vatikana" i navodi kako je Majka Tereza imala toliko ušteđevine u Vatikanskoj banci da bez njenog novca banka ne bi mogla da posluje.

Kurir.rs/Index.rs

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track