Najnovije vesti

DEČACIMA NOSIO KISEONIK, A NIJE IMAO ZA SEBE: Ovo je heroj koji je izdahnuo dok je pomagao zarobljenim mališanima! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen/ Twitter

PRVA ŽRTVA

DEČACIMA NOSIO KISEONIK, A NIJE IMAO ZA SEBE: Ovo je heroj koji je izdahnuo dok je pomagao zarobljenim mališanima! (FOTO, VIDEO)

Planeta

Saman Kunan, ronilac koji je učestvovao u akciji spasavanja dece zarobljene u pećini na Tajladnu, umro je pošto je ostao bez vazduha pod vodom.

Kunan se dobrovoljno prijavio da volontira i pomaže u izbavljanju 12 dečaka i njihovog trenera, a preminuo je kada se vraćao u komandni centar pošto je dostavio boce sa kiseonikom.

Radi se o bivšem tajlandskom mornaričkom roniocu, vrhunski obučenom. 

 

12 DEČAKA U PEĆINI UČE DA RONE: 6 sati moraće da plivaju kroz mračne vodene tunele do SPASA! (FOTO, VIDEO)

 

"Njegov zadatak je bio da isporuči boce sa kiseonikom. On nije imao dovoljno kiseonika za sebe dok se vraćao", rekao je jedan tajladski zvaničnik i dodao da se radi o čoveku koji je nekada radio u mornarici a sada se priključio akciji spasavanja.

"U pećini je teško. Na putu iz pećine on se udavio. Njegov kolega je pokušao da mu pruži prvu pomoć ali nije uspeo. Kada smo ga izvukli opet smo pokušali da mu pružimo prvu pomoć, ali nije reagovao, a onda smo ga prebacili u bolnicu", izjavio je komandir tajlandskih mornaričkih foka Arpakorn Jukongku.

 

On je dodao i da će se operacija spasavanja nastaviti.

 

U akciju spašavanja dečaka uključeno je 1.000 osoba, a među njima su ronioci, vojno osoblje i volonteri.

Zvaničnici su rekli i da zabrinjava to što se nivo kiseonika u komori pećine, u kojoj se dečaci nalaze, smanjuje.

 

Za sada dečaci su u dobrom zdravstvenom stanju i redovno im se dostavljaju hrana i lekovi.

 

Podsetimo, 12 dečaka i njihov trener nalaze se već gotovo 2 nedelje u pećini, a spasioci vode bitku s vremenom kako bi ih što pre spasli, jer su za vikend najavljene nove kiše.

Jedna od opcija je isušivanje pećine, kao i ta da dečaci nauče da rone.

 

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Twitter

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...