DRAMATIČAN PREOKRET! NAŠLI RUPU U PEĆINI: Ovo bi mogao biti spas za zarobljene dečake! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Facebook

IMA NADE

DRAMATIČAN PREOKRET! NAŠLI RUPU U PEĆINI: Ovo bi mogao biti spas za zarobljene dečake! (VIDEO)

Planeta -

Dečaci i njihov trener koji su danima zarobljeni u pećini na Tajlandu mogli bi da budu spaseni kroz rupu koju su pronašli spasioci i koja bi mogla da bude iskorišćena kao izlaz.

Fudbaleri i njihov trener su nestali 23. juna. Pronašli su ih u ponedeljak uveče u poplavljenoj pećini i od tada traje trka sa vremenom, a jedan ronilac je preminuo tokom ove akcije.

Naime, na Tajlandu je vreme monsunskih kiša koje otežavaju spasavanje.

Lekari su ranije procenili da su dečaci previše slabi da bi izdržali dugačko ronjenje kroz lavirinte pećine, koje je inače teško i za profesionalne ronioce. Spasilac koji je nastradao je bivši pripadnik specijalnog vojnog odreda Foka, dakle vrhunski osposobljen.

DEČACIMA NOSIO KISEONIK, A NIJE IMAO ZA SEBE: Ovo je heroj koji je izdahnuo dok je pomagao zarobljenim mališanima! (FOTO, VIDEO)

Zbog svih okolnosti neki stručnjaci su procenili da bi deca i trener mogli da ostanu zarobljeni u naredna četiri meseca.

Takođe, zabrinjava i činjenica što se nivo kiseonika u komori pećine, u kojoj se dečaci nalaze, smanjuje. Za sada dečaci su u dobrom zdravstvenom stanju i redovno im se dostavljaju hrana i lekovi.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track