TAJLANDSKI SPASIOCI POSLALI DRAMATIČNU PORUKU: Dečaci još nisu spremni da rone, a počinju obilne KIŠE!
Foto: Reuters, AP

15. DAN DRAME

TAJLANDSKI SPASIOCI POSLALI DRAMATIČNU PORUKU: Dečaci još nisu spremni da rone, a počinju obilne KIŠE!

Planeta -

Tajlandski spasioci koji pokušavaju da izvuku 12 dečaka i njihovog trenera iz pećine, rekli su da neće odmah početi da pokušavaju da ronjenjem evakuišu dečake jer još nisu naučili na pravi način da rone.

Međutim, guverner te oblasti koji i rukovodi operacijom spašavanja Narongsak Osatanakorn nagovestio je na konferenciji za novinare da ukoliko obilne kiše uzrokuju nove da nivo vode u pećini poraste, ronioci će pokušati da izvuku dečake iz pećine.

SRCE DA PREPUKNE! DEČACI ZAROBLJENI U PEĆINI PISALI RODITELJIMA: Jaki smo, ne brinite! A onda se obratili i nastavniku... (VIDEO)

Tajlandski zvaničnici su javno rekli da je potrebno brzo podvodno spašavanje dečaka i njihovog trenera zbog mogućnosti da se pristup pećini ponovo zatvori zbog obilnih monsunskih kiša koje se očekuju ovog vikenda.

Dečaci uzrasta od 11 do 16 godina i njihov trener otišli su da istražuju pećinu nakon fudbalske utakmice 23. juna, međutim nivo vode koji je porastao zbog monsunskih kiša presekao im je put, tako da su ostali zaglavljeni u pećini.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Reuters i AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO: NAJBOLJI SRPSKI RONILAC OTKRIVA KAKVE SU ŠANSE ZA SPAS ZAROBLJENIH DEČAKA! Ni najveći profesionalci ne žele da zarone u pećinama! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track