ZA JEDNE JE HEROJ, ZA DRUGE TRAGIČAR: Evo ko je čovek koji je dečake na Tajlandu odveo pravo na RUB SMRTI!
Foto: AP, EPA, Reuters

podeljena mišljenja

ZA JEDNE JE HEROJ, ZA DRUGE TRAGIČAR: Evo ko je čovek koji je dečake na Tajlandu odveo pravo na RUB SMRTI!

Planeta -

Trener mladog fudbalskog tima sa Tajlanda koji je već 15 dana zarobljen u pećini na severu države je 25-godišnji Ekapol Čantavong, poznat i pod nadimkom Ake.

Dok ga jedini smatraju glavnim krivcem što su dečaci zarobljeni u pećini, roditelji dečaka, uglavnom ga doživljavaju kao heroja.

Mišljenje o njemu je podeljeno, neki ga okrivljuju za vođstvo dečaka u pećinu, dok drugi kažu da radi najbolje u datim okolnostima.

Američki mediji prenose da bi u SAD on bio suočen sa nizom optužbi, pa čak i krivičnih prijava, dok ga na Tajlandu vide kao heroja. Kada je grupa pronađena, roniocu su rekli da je trener bio najslabiji u grupi zato što je odbio da jede bilo koju hranu, dajući dečacima sve.

foto: EPA, AP, Reuters

U rukom pisanom pismu, on se izvinio roditeljima dečaka, od kojih su neki rekli da ga ne krive.

On je roditeljima napisao: "Dragi roditelji, sva deca su u redu. Ovde ima ljudi koji se stvarno brinu o njima. Obećavam da ću brinuti o deci najbolje što mogu. Hvala na podršci. Stvarno mi je žao."

Roditelji su mu brzo odgovorili. I to pozitivno.

"Poštovani treneru Ake, mi, kao roditelji fudbalskog tima verujemo u tebe i tvoj duh i da si dobro vodio računa o našoj deci. Samo želimo da znaš da to nije tvoja krivica. Svi mi ovde te ne krivimo i samo želimo da ne kriviš sebe. Svi razumemo šta se dogodilo i ovde smo da vam pružimo podršku. Cenimo svu tvoju podršku i brigu o našoj deci."

Kurir.rs/Foto: EPA, Foto: Reuters, Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track