KEJT I VILIJAM DANAS KRSTE MALENOG PRINCA LUISA: Zbog OVOG DETALJA svi pričaju da prave razliku između sinova i ćerke
Foto: AP

svečana ceremonija

KEJT I VILIJAM DANAS KRSTE MALENOG PRINCA LUISA: Zbog OVOG DETALJA svi pričaju da prave razliku između sinova i ćerke

Planeta -

U kraljevskoj kapeli u sklopu Sent Džejms palate danas, 9. jula, u 16 časova krstiće se princ Luis Artur Čarls, najmlađi sin britanskog princa Vilijama i Kejt Midlton. Na istom mestu se pre pet godina krstio njegov stariji brat princ Džordž.

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža upriličiće intimnu ceremoniju za svoje najmlađe dete, a na njoj će biti prisutni samo bliski članovi kraljevske porodice. Očekuje se da tu budu princ Hari i Megan Markl, kao i sestra i brat Kejt Midlton, Pipa i Džejms.

I dalje nije objavljeno svih 6 kumova malenog Luisa. Zna se da će mu kumovati Vilijamov prijatelj Nikolas van Kutsem i Kejtina rođaka Lusi Midlton, a pretpostavlja se da će i ostali biti neki od članova porodice ili dobrih prijatelja.

Možda izgleda neobično, ali krštenje će propustiti kraljica Elizabeta II i njen suprug vojvoda od Edinburga, o čemu su Kejt i Vilijam obavešteni ranije.

Ovakva odluka nije doneta iz zdravstvenih razloga, nego jer je Elizabeta pretrpana poslom, danas se vraća iz Norfolka, a od sutra je čeka naporna radna nedelja.

Inače, na današnji dan pre 71 godinu kraljica je objavila veridbu s princom Filipom.

Podsetimo, interesatno je da se simpatična Šarlota, za razliku od svoje braće, krstila u crkvi Svete Marije Magdalene, a javnost je upravo to kopkalo, zašto se princezino krštenje odigralo na drugačijoj lokaciji.

Ispostavilo se da je reč samo o praktičnosti. Naime, tada su Kejt i Vilijam živeli u blizini pomenute crkvi. osim toga, u njoj je 30. avgusta 1961. godine krštena i princeza Dajana, Šarlotina baka.

Kurir.rs/Ju-es-ej tudej

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja