Najnovije vesti

PRVE FOTOGRAFIJE SA KRŠTENJA PRINCA LUISA: Mama nije skidala osmeh sa lica, a među zvanicama nije bio jedan važan član kraljevske porodice (FOTO)
Foto: EPA/Reuters

ON JE SAMO SPAVAO

PRVE FOTOGRAFIJE SA KRŠTENJA PRINCA LUISA: Mama nije skidala osmeh sa lica, a među zvanicama nije bio jedan važan član kraljevske porodice (FOTO)

Planeta

Princ Luis, treće dete britanskog princa Vilijama i njegove supruge Kejt, kršten je danas u kraljevskoj kapeli u palati Sent Džejms u Londonu, saopšteno je iz Kensingtonske palate.

1 / 11 Foto: AP

Među prisutnima su bili otac princa Vilijama princ Čarls i njegova supruga Kamila, kao i Vilijamov brat Hari sa suprugom Megan.

 

Ceremoniju su takođe posmatrali stariji brat i sestra, princ Džordž (4) i princeza Šarlot (3). Prisutni su bili i Kejtini roditelji i njena sestra Pipa Midlton.

foto: EPA

Kraljica Elizabeta Druga i njen suprug princ Filip nisu bili prisutni, a iz

Kensingtonske palate navedeno je da to nije iz zdravstvenog razloga nego zato što su se danas vraćali sa imanja u Sandrigamu.

foto: EPA

Princ Luis je nosio krem čipkastu kraljevsku haljinu za krštenje, kopiju one koju je nosila na krštenju najstarija ćerka kraljice Viktorije 1841. godine. Ceremoniju je vodio nadbiskup Kenterberija Džastin Velbi.

foto: EPA

Kraljevski par je takođe imenovao šest bliskih prijatelja i članova porodice da budu kumovi princu Luisu koji je rođen 23. aprila.

foto: Reuters

On je peti u redu za britanski tron, posle princa Čarlsa, princa Vilijama i brata i sestre, Džordža i Šarlot. On je, takođe, sedmo čukununuče kraljice Elizabete Druge.

 

Kurir.rs/Beta
Foto: Reuters/EPA

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...