SREĆAN KRAJ DRAMATIČNOG SPASAVANJA: Svi dečaci i trener na SLOBODI! Svet slavi ronioce HEROJE! Izašli i spasioci i lekar! (FOTO, VIDEO)
Foto: AP, Reuters, EPA, Printscreen Twitter

ČUDO!

SREĆAN KRAJ DRAMATIČNOG SPASAVANJA: Svi dečaci i trener na SLOBODI! Svet slavi ronioce HEROJE! Izašli i spasioci i lekar! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Svih 12 dečaka i njihov trener spaseni su iz pećine na severu Tajlanda gde su bili zarobljeni od 23. juna.

SNIMAK IZVLAČENJA DECE KOJI LEDI KRV: Ovako ronioci spasavaju zarobljene mališane! NAPETO DO POSLEDNJE SEKUNDE! (VIDEO)

15:00 - Svetski mediji prenose da su i poslednja 3 tajlandska spasioca, kao i australijski doktor Ričard Haris, koji je i ronilački ekspert, izašli su iz pečine, čime je uspešno završena trodnevna i ekstremno teška operacija spasavanja.

14:55 - Dok volonteri slave, dečaci i trener koji su izvučeni u poslednjoj fazi akcije, lagano stižu u bolnicu na preglede.

14:50 - Engleski fudbalski velikan "Mančester Junajted" pozvao je mlade fudbalere da ove godine posete njihov stadion.

14:45 - Ispred pećine, volonteri koji su prethodnih dana pomagali spasilačkom timu slave uspešan kraj akcije. Jabuke se dele prisutnim novinarima, dok iz sveta pristižu čestitke.

Čestitke su stigle od Tereze Mej, Donalda Trampa, kancelarije Angele Merkel, španskog dvora, Ilona Maska koji je tokom akcije spasavanja nudio tajlandskim vlastima mini-pomornice kao pomoć, i mnogih drugih.

14:30 - Tajlandske "foke" koje su predvodile operaciju spasavanja, u poslednjoj objavi na Fejsbuku potvrdili su da su svi dečaci i njihov trener na sigurnom.

"Nismo sigurni da li je ovo čudo, nauka ili šta. Svih 13 članova "Divljih medveda" su van pećine", ističe se se. Opširnije o tome OVDE.

14:15 - Islandska premijerka prva je od svetskih lidera koja je pozdravila radosne vesti sa Tajlanda.

14:10 - Svi dečaci i trener su napolju, ali OVOG ČOVEKA se svi sećamo.

13.55 - Doktor i trojica ronilaca koji su poslednjih dana pružali pomoć dečacima i dalje su u pećini.

13.51 - Potvrđeno! Ronioci su potvrdili da su spaseni svih 12 dečaka i trener.

"12 članova fudbalskog tima Divlji veprovi i trener su spaseni. Svi su na bezbednom", objavili su ronioci na Fejsbuku.

13.30 - Svetski mediji prenose da su svih 12 dečaka i njihov trener spaseni.

13.20 - Ronioci su objavili na Fejsbuku: "Divlji veprovi (naziv fubrlaskog tima) biće ponovo ujedinjeni!"

13.05 - BBC javlja kako je još jedno vozilo hitne pomoći napustilo lokaciju u blizini pećine.

Mediji prenose kako je moguće da su unutra poslednji dečak i trener ali ta informacija još nije potvrđena.

12.40 - Jedanaesti dečak kog su spasli navodno je Čanin Vibunrungrueng (11) koji je najmlađi i najsitniji od svih dečaka. Imao samo jednu želju kad izađe iz pećine. O čemu se radi, pročitajte OVDE.

12.35 - Dok akcija spasavanja dečaka zarobljenih u tajlandskoj pećini Tam Luang još traje Holivud ne gubi vreme, pa su tako dva američka producenta već stigala na mesto nesreće i već vode pregovore o eventualnoj ekranizaciji ove priče. Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE.

12.20 - Rojters javlja da je spasen i 11. dečak.

12.15 - Brojni volonteri veruju da je ovo poslednji dan akcije i kako će svi preostali dečaci i njihov trener danas biti izvučeni iz pećine. Zato dečacima kuvaju omiljena jela.

Osim za dečake, kuva se i za ronioce koji rade na spasavanju dečaka.

12.10 - Tajlandska televizija je objavila dramatičan snimak koji pokazuje sav napor spasilaca i uslove u kojima rade. Pogledajte koliko je napeto od prve do poslednje sekunde.

11.44 - Trenutno najpoznatiji mladi fubalski tim na svetu, dečaci koji su zarobljeni u pećini na Tajlandu, pozvani su na finale Svetskog prvenstva u fudbalu. Opširnije o tome čitajte u posebnoj vesti.

11.35 - Rojters javlja, pozivajući se na svedoke da je i 10. dečak izvučen iz pećine.

11.15 - Dečaku je ukazana lekarska pomoć na licu mesta, prema rečima zvaničnika.

11.10 - Prema još nepotrvđenim informacijama spasen je i deveti dečak.

10:57 - AP javlja da su ambulantna kola upravo upravo viđena kako napuštaju ulaz u pećinu, ali nema potvrde da je deveti dečak izvučen.

10.10 - Ilon Mask, milijarder koji je ponudio pomoć u spasavanju dece na Tajlandu objavio je na svom Instagrarmu novi dramatični video iz pećine. Kako izgleda unutar poplavljene pećine, pogledajte OVDE.

9.45 - Jedan od ronilaca međunarodnog spasilačkog tima Ivan Karadžić, volonter srpskog porekla rođen u Danskoj, izjavio je da se divi dečacima zarobljenim u pećini na severu Tajlanda na tome koliko su snažni. On je otkrio da ga je jedna stvar posebno zadivila, a opširnije o tome pročitajte OVDE.

9.25 - Ronioci ulažu nadljudske napore da spasu decu, a Kurir analizira mračne pećinske tunele kroz kroje prolaze. Koje sve opasnosti vrebaju pročitajte OVDE.

9.10 - Dva od četiri preostala dečaka, zarobljena u pećini na severu Tajlanda, možda imaju plućnu infekciju.

Sekretar Ministarstva zdravlja Tajlanda Džedsada Čokdumrongsuk rekao je da postoji mogućnost da dvojica dečaka imaju plućne infekcije.

8.50 - Roditelji su videli dečake kroz zaštitno staklo, a pročitajte OVDE šta su deca prvo rekla pošto su izbavljeni.

8.30 - Ronioci sa Tajlanda objavili su pred početak današnje akcije status na Fejsbuku koji je za mnoge motivišući. Pročitajte OVDE šta su napisali hrabri spasioci.

8.15 - Ako sve bude išlo prema planu, do kraja dana nijedan član mladog fubalskog tima neće biti zarobljen u unutrašnjosti pećine, međutim, 4 dečaka i trener nisu jedini koji će danas napustiti pećinu. Pročitajte OVDE ko je još danima bio sa njima u pećini.

8.05 - Roditelji su videli osmoricu dečaka spasenih iz pećine na Tajlandu, koji se trenutno nalaze u bolnici, rekao je sekretar Ministarstva zdravlja Tajlanda Džedsada Čokdumrongsuk.

Sekretar dodaje da su roditelji decu videli kroz zaštitno staklo, jer još uvek vrše preklede kako bi se utvrdilo da li neki od dečaka imaju infekcije, prenosi AP.

7.30 - Ekapol Čantavong, 25-godišnji fudbalski trener sa Tajlanda koji je poveo 12 dečaka iz svog kluba u pećinu, za neke je glavni krivac za ovu nesreću, ali su, međutim, na društvenim mrežama mnogi s Tajlanda i iz drugih delova sveta stali u njegovu odbranu.

7.20 - Šef spasilačke misije je izjavio da je 19 članova spasilačke ekipe ušlo u pećinu.

OVAJ SNIMAK POKAZUJE SAV UŽAS KROZ KOJI PROLAZE SPASIOCI NA TAJLANDU: Tek kada ga pogledate videćete koliko je akcija OPASNA (VIDEO)

7.15 - Ronioci i spasioci na Tajlandu spremi su za poslednju akciju oslobađanja četiri dečaka i njihovog fudbalskog trenera koji su i dalje zarobljen u pećini na udaljenom severu zemlje.

On je dodao da se nada da će današnja akcija spasavanja proteći brže, prenosi Rojters.

ČITAOCI KURIRA UZ DEČAKE I SPASIOCE SA TAJLANDA! EVO ŠTA KAŽU O POŽRTVOVANIM RONIOCIMA: Nema reči za ovakvu hrabrost! To su heroji planete!

Objavljeno da će rezultati medicinskih pregleda dosad izvučenih dečaka biti poznati za "24 do 48 sati".

Spasioci se nadaju da će petorica preostalih zarobljenih u pećini biti spasena "istovremeno".

1 / 15 Foto: EPA

7.00 - Osam dečaka koji su spaseni iz pećine su zdravi, rekli su medicinski zvaničnici u Čijang Raju na konferenciji za novinare.

Dr Džedsada Čokedamrongsuk, stalni sekretar ministarstva zdravlja Tajlanda, rekao je da očekuje da dečaci provedu oko sedam dana u bolnici zbog oslabljenog imunološkog sistema.

Kurir.rs

Foto: Reuters, EPA, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track