NAJEŽIĆETE SE KAD ČUJETE PRVE REČI DEČAKA RODITELJIMA POSLE 2 NEDELJE: Kad su videli najmilije, povikali su OVO u glas!
Foto: EPA

NA SLOBODI

NAJEŽIĆETE SE KAD ČUJETE PRVE REČI DEČAKA RODITELJIMA POSLE 2 NEDELJE: Kad su videli najmilije, povikali su OVO u glas!

Planeta -

Roditelji su videli osmoricu dečaka spasenih iz pećine na Tajlandu, koji se trenutno nalaze u bolnici, rekao je sekretar Ministarstva zdravlja Tajlanda Džedsada Čokdumrongsuk.

"Nedostaju nam naši domovi" i "srećni smo", bile su među prvim stvarima koje su spaseni tajlandski dečaci rekli, kažu zvaničnici.

UŽIVO POČELA 3. FAZA OPERACIJE SPASAVANJA! RODITELJI VIDELI DECU U BOLNICI POSLE 2 NEDELJE: 4 dečaka i trener izlaze na slobodu DANAS! (FOTO, VIDEO)

Roditelji su decu videli kroz zaštitno staklo, jer su u toku prekledi kako bi se utvrdilo da li neki od dečaka imaju infekcije.

Džedsada kaže da postoji mogućnost da dvojica dečaka imaju plućne infekcije, ali da su "zdravi i nasmejani".

DEČACI I TRENER NISU JEDINI KOJI ČEKAJU SPAS: Evo ko je još DANIMA bio sa njima u pećini!

"Deca su fudbaleri, imaju jak imunitet. Svi su veseli i srećni što će izaći, ali svakako ih mora pregledati doktor", rekao je sekretar, dodajući da će u bolnici ostati i do sedam dana.

AP navodi da doktori oprezno postupaju sa decom, a sekretar je rekao da do sada nisu imali ovakvu situaciju.

Dečacima je apetit dobar, rekli su da su strašno gladni i za doručak su tražili hleb sa čokoladnim prelivom, čemu su se prvobitno protivili doktori, jer su dečake hranili lako varljivom i uglavnom bezukusnom hranom, ali su na kraju popustili, navodi Rojters, pozivajući se na izjavu sekretara.

RONIOCI SA TAJLANDA OBJAVILI MOĆNU PORUKU KOJU SVI ŠERUJU: Današnji dan biće duži od svih prethodnih, ali SLAVIĆEMO zajedno! (FOTO)

U međuvremenu, počela je i treća faza operacije spasavanja preostala četiri dečaka i njihovog trenera iz pećine na severu Tajlanda, a zvaničnici najavljuju da će sva petorica biti izvučena tokom dana.

Kurir.rs

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track