ZVER OD 600 KILOGRAMA PALA U AUSTRALIJI: Krokodil dug gotovo 5 metara i star 60 godina sprečen da uđe u grad (VIDEO)
Foto: NT Parks and Wildlife

drama

ZVER OD 600 KILOGRAMA PALA U AUSTRALIJI: Krokodil dug gotovo 5 metara i star 60 godina sprečen da uđe u grad (VIDEO)

Planeta -

Na severu Australije rendžeri su uhvatili krokodila teškog 600 kilograma i to posle potrage duge čitavu deceniju.

Krokodil za koga se pretpostavlja da je stariji od 60 godina, izvirivao je iz vode u blizini rampe za ukrcavanje na brod na reci Ketrin. Zver je dugačka 4,71 metara i to je najduži krokodil ikada uhvaćen u ovom području. Dosadašnji rekorder bio je dug 'samo' 4,6 metara.

Iako se zna da morski krokodili mogu da narastu do pet metara dužine, rendžerima retko kad pođe za rukom da ulove tako veliki primerak.

Nakon što su ga uhvatili, čvrsto su ga zavezali za prikolicu, osigurali čeljusti i prekrili oči kako bi mu transport bio što manje stresan.

Trejsi Duldig, upravnik područja u kome je krokodil živeo, kaže da su krokodila ulovili i odlučili da presele na drugu lokaciju kako bi se izbegla njegova eventualna 'interakcija s ljudima'.

Reptil će biti prebačen na farmu krokodila u istom regionu.

Inače, u tom je području ove godine ulovljeno i preseljeno već 187 krokodila. Rendžeri upozoravaju sve izletnike da je ovde opasnost od krokodila prilično velika i da se čuvaju.

Poznata po egzotičnim i ponekad opasnim životinjama poput velike bele ajkule ili tasmanijske zveri, Australija je dom oko 150 hiljada krokodila. Vlasti ih redovno uklanjaju daleko od gradova i sela.

foto: NT Parks and Wildlife

Samo u 2017., u okolici gradova Severne teritorije poput Darvina, Palmerstona i Ketrin uhvaćeno je 371 krokodila, dok je ove godine za sada uhvaćeno njih 190.

Kurir.rs/CNN

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track