DA SE NAJEŽIŠ! NEVEROVATNI SNIMCI SA TAJLANDA: Ovako su prolaznici pozdravljali izbavljene dečake! Spasioci posle mučne akcije proslavili na fenomenalan način! (VIDEO)
Foto: EPA/Twitter

SVI ODAHNULI

DA SE NAJEŽIŠ! NEVEROVATNI SNIMCI SA TAJLANDA: Ovako su prolaznici pozdravljali izbavljene dečake! Spasioci posle mučne akcije proslavili na fenomenalan način! (VIDEO)

Planeta -

Posle drame koja je trajala od 23. juna, 12 dečaka i njihov trener su izbavljeni iz pećine na severu Tajlanda.

Svi dečaci su prevezeni u bolnicu u Čiang Raiju. Osam dečaka je već prošlo mnogobrojne preglede, od rendgena do analize krvi. Saopšteno je da su u dobrom fizičkom i mentalnom stanju.

Neki od njih su već videli svoje porodice, ali samo kroz staklo jer lekarsko osoblje želi da ih zaštiti od mogućih infekcija.

Osim velikog broja novinara iz svih krajeva sveta koji su na terenu pratili spasavanje, mnogi meštani su pozdravljali spasioce.

Čim se pročula vest da su dečaci izvučeni, svuda se prolomio ogroman aplauz, a meštani su mahali i pozdravljali helikoptere koji su odvozili dečake u bolnicu.

Takođe, kao što se može videti na jednom od snimaka, ljudi su oduševljeno pozdravljali ambulantna kola koja su danas dovezla i poslednja 4 dečaka u bolnicu.

Dok su kola prolazila ulicom, trotoari su bili puni prolaznika i novinara koji su pozdravljali dečake i njihove spasioce.

Posle veoma teškog spasavanja, volonteri su zapevali od sreće.

Takođe, mnogi strani novinari su pohvalili lokalne meštane koji su im redovno nudili hranu i piće.

Lokalno stanovništvo koje živi u blizini pećine davalo je tokom akcije spasavanja svoj doprinos spremajući hranu, čisteći opremu ronilaca i obezbeđivanjem besplatnog prevoza.

Kurir.rs Foto: EPA/Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja