TAJFUN MARIJA POGODIO TAJVAN: Evakuisano više od 2.000 ljudi, stotine letova otkazano! (VIDEO)
Foto: Printskreen Youtube

dramatično

TAJFUN MARIJA POGODIO TAJVAN: Evakuisano više od 2.000 ljudi, stotine letova otkazano! (VIDEO)

Planeta -

Više od 2.000 osoba je evakuirano na Tajvanu zbog približavanja tajfuna Marija koji je donio olujne pljuskove na otok istočno od Kine, na kojem je otkazano više stotina letova.

Tajfun se oko 22 sata po lokalnom vremenu nalazio 200 km istočno od obalnog grada Jilana, a udari vetra dosežu brzinu od 173 km/h, navele su meteorološke službe.

Nekoliko desetina letova je otkazano dok su škole danas zatvorene na Tajvanu zbog dolaska tajfuna "Marija" koji bi trebalo da donese jake kiše i vetrove na tom kineskom ostrvu.

Tajfun se nalazi oko 500 kilometara istočno od obalskog grada Jilan na severoistoku ostrva, s rafalnim vetrovima do 190 kilometara na sat, saopštila je tamošnja meteorološka služba i dodala da se dolazak tajfuna očekuje tokom dana i sutra.

Prema snimkama lokalnih televizija, vojnici idu od kuće do kuće u planinskim predelima i pomažu stanovnicima pri evakuaciji. Vlasti su precizirale da je evakuirano više od 2.000 osoba te su upozorile na opasnost od poplava i klizišta.

Premijer Vilijam Laj je pozvao vlasti i stanovnike na oprez prilikom prvog tajfuna u sezoni na Tajvanu. Preporučeno im je da ne izlaze i da sarađuju s vlastima zaduženim za prevenciju. Na aerodromima je otkazano 175 međunarodnih letova i 118 domaćih, priopćio je centar za hitna stanja.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track