ZAČULI SU SE KRICI IZ PEĆINE U KOJOJ SU BILI ZAROBLJENI DEČACI: Spasioci otkrivaju DRAMATIČNE događaje poslednjeg dana akcije! PUMPA JE PRESTALA DA RADI, A VODA POČELA DA RASTE
Foto: EPA, Reuters

IMALI MNOGO SREĆE

ZAČULI SU SE KRICI IZ PEĆINE U KOJOJ SU BILI ZAROBLJENI DEČACI: Spasioci otkrivaju DRAMATIČNE događaje poslednjeg dana akcije! PUMPA JE PRESTALA DA RADI, A VODA POČELA DA RASTE

Planeta -

Poslednji dan spasilačke akcije na Tajlandu bio je izuzetno dramatičan, a samo je puka sreća spasla ronioce da ne nastradaju.

Naime, pošto su izvukli sve dečake i trenera, glavna pumpa koja je ispumpavala vodu iz pećine prestala je da radi, a onda je i novi vode počeo da raste.

ČITAV SVET BRINE O DEČACIMA: Evo kakvog su zdravlja spaseni mališani

U tom trenutku su članovi spasilačkog tima bili u komori 3, oko 1,5 kilometar od izlaza.

Nekoliko sati pošto je i poslednji dečak izvučen na površinu, trojica ronilaca iz Australije čistili su opremu u komori 3, inače bazi spasilačkog tima unutar pećine gde je nivo vode bio dovoljno nizak da je dozvoljavao da se hoda. Tada je glavna pumpa prestala da radi, a voda brzo da puni komoru.

foto: Reuters

Nivo vode je počeo je neverovatno brzo da raste. Začuli su se jezivi krici članova spasilačkog tima koji su se borili da se dokopaju suvog dela i pobegnu od vode koja nadolazi.

"Krici su se začuli pošto su glavne pumpe otkazale i voda je počela da nadolazi. Pojavljivala se svih strana", rekao je jedan od ronilaca.

Oko 100 spasioca koji su se nalazili u tom delu pećine, krenulo je ka izlazu i sat vremena kasnije i oni su bili na bezbednom.

Sa njima su na površinu izašla i trojica pripadnika tajlandskih "foka" i australijski lekar koji su prethosnih dana bili sa dečacima i njihovim trenerom u pećini.

ŠTA JE AMERIČKI MILIJARDER RADIO U TAJLANDSKOJ PEĆINI? Jedni ga hvale, a drugi optužuju da je želeo da UKRADE SLAVU PRAVIM HEROJIMA! (VIDEO)

Podsetimo, 12 dečaka i njihov trener spaseni su iz pećine na severu Tajlanda u kojoj su proveli 17 dana.

Kurir.rs/ Gardijan

Foto: Reuters, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track