ISPRAĆAJ TAJLANDSKOG HEROJA: Poginuo je pomažući zarobljenim dečacima, a poslednje poruke njegove supruge i oca slamaju srce! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

posebne počasti

ISPRAĆAJ TAJLANDSKOG HEROJA: Poginuo je pomažući zarobljenim dečacima, a poslednje poruke njegove supruge i oca slamaju srce! (VIDEO)

Planeta -

Telo tajlandskog ronioca koji je poginuo 6. juna dok je dostavljao kiseonik dečacim zarobljenim u pećini biće vraćeno u njegov rodni grad i sahranjeno uz najveće počasti.

Bivši tajlandski marinac Saman Kunan (38) preminuo je kad je ostao bez kiseonika u tesnim vodenim prolazima pećine Tam Luang na severu Tajlanda, pokušavajući da spasi zarobljene dečake.

Saman Kunan je dao svoj život kako bi mladi članovi fudbalskog tima ugledali svetlost dana, a njegova zemlja zahvaliće mu se najvećim počastima. Njegovo telo preneseno je u njegov rodni grad Roi Et, a sahranu finansira kraljevina, kako je objavio kralj Tajlanda.

"Kao da sam umrla, a još sam živa", rekla je njegova supruga i dodala da je voleo da pomaže drugima, ponosna sam na njega i to mi ublažava tugu. Mnogo smo se volelli i to smo govorili jedno drugom svakog dana pre nego što bi otišao na posao. Saman mi je jednom rekao da ne znamo kada ćemo i kako umreti i da zato treba da negujemo ljubav svakog dana ", kaže sva u suzama supruga nastradalog ronioca.

Ona je rekla da ima poslednju poruku za svog voljenog supruga: "Dušo, ti si junak u mom srcu. Uvek si bio, i uvek ćeš biti."

Samanov otac, Vučaj Kunan (60), izjavio da je neizmerno ponosan na svog sina.

"Vrlo sam ponosan, ali i jako sam tužan. Izgubio sam svog voljenog sina ", rekao je. "Neka se odmori u miru. Tata te voli", rekao je očajni otac.

Da podsetimo Saman je po pećini ostavljao boce sa kiseonikom, kao deo priprema za spasavanje 12 malih fudbalera.

Ali, ostao je bez vazduha oko dva sata posle ponoći, a njegov ronilački partner nije uspeo da ga oživi. On je pokazao najveći ponos i žar za učestvovanje u ovoj akciji.

"Vidimo se večeras u Tam Lunagu. Vratićemo decu kući", bio je pun entuzijazma i nameračen da to i ostvari pred poletanje na sever Tajalnda.

Njegova poslednja objava na Fejsbuku bila je i slika na kojoj pozira sa drugovima na ulazu u pećinu.

Kurir.rs/BBC

Foto

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track