ŠOK! OVA SUDBINA ČEKA PEĆINU KOJA JE UMALO PROGUTALA DEČAKE: Tajlandske vlasti donele HITNU odluku!
Foto: Reutres

MISTERIOZNO MESTO

ŠOK! OVA SUDBINA ČEKA PEĆINU KOJA JE UMALO PROGUTALA DEČAKE: Tajlandske vlasti donele HITNU odluku!

Planeta -

Pećina na severu Tajlanda u kojoj su 12 dečaka i njihov trener bili zarobljeni više od dve nedelje biće pretvorena u muzej.

Prema prvim informacijama u muzeju će biti predstavljen način na koji se odvijala akcija spasavanja dečaka, a zvaničnici navode da će to biti glavna atrakcija na Tajlandu. Dvanaest dečaka i njihov trener oporavljaju se u bolnici. Juče su objavljene prve fotografije dečaka iz bolnice na kojima se vidi kako su dobro raspoloženi.

Tam Luang je jedna od najvećih pećina na Tajlandu. Nalazi se u blizini grada Mae Sai, u severnoj pokrajini Čiang Rai na granici s Mjanmarom. Ovo područje je uglavnom nerazvijeno. "Ovo područje će postati muzej. Postavićemo interaktivnu bazu podataka o akciji spasavanja koja će postati još jedna atrakcija na Tajlandu", rekao je Narongsak Osotanakorn, šef misije spasavanja.

Premijer Prajuth Čan-oča izjavio je kako je neophodno sprovesti mere predostrožnosti, kako unutar tako i izvan pećine, kako bi zaštitili turiste. Još nije poznato da li će muzej biti operativan tokom čitave godine. Osim toga, dve kompanije izrazile su želju da snime film o dečacima i treneru koji su bili zarobljeni u pećini.

Kurir.rs/ BBC

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track