PONOVO ROĐEN! ROĐENDANSKA TORTA SPASLA 12 ŽIVOTA! Trener nije jeo, ali ih je učio kako da meditiraju i štede vazduh u pećini!
Foto: EPA, Profimedia

DETALJI IZ PEĆINE

PONOVO ROĐEN! ROĐENDANSKA TORTA SPASLA 12 ŽIVOTA! Trener nije jeo, ali ih je učio kako da meditiraju i štede vazduh u pećini!

Planeta -

Rođendanska torta jednog od mališana čiji je rođendan bio dok su bili zarobljeni u pećini na severu Tajlanda, spasla je živote njegovim drugarima.

Kako se navodi dečaci su jeli komadiće rođendanske torte koje je neko od njih poneo sa sobom, a ostali su smireni zahvaljujući meditaciji, koja im je davala nadu da će biti pronađeni i spaseni.

Napor njihovog trenera, čiji je nadimak Ake, je ono što ih je održalo jakim i smirenim tokom 17 dana provedenih u poplavljenoj tajlandskoj pećini.

NOGE U ŽULJEVIMA, STRAVIČNA KIŠA I SPAVANJE U BLATU: Tek kad vidite ove slike biće vam jasno kroz šta su prošli spasioci na Tajlandu! SVET IM SE DIVI! (FOTO)

Ake je bivši budistički monah, te je u pećini učio dečake meditaciji kako bi se izborili sa stresnom situacijom.

Komandant tajlandskih Foka, kontra-admiral Arpakorn Jukongkaev rekao je da je Ake tehnike meditacije koristio ne samo da umiri dečake ali i da oni "što je manje moguće" koriste vazduh u pećini.

Kurir.rs/ BBC

Foto: EPA i Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track