OGLASILA SE UDOVICA HEROJA SA TAJLANDA: On je bio jedina žrtva drame koju je pratio ceo svet, a njegova žena mu je posvetila dirljivu poruku (FOTO)
Foto: Instagram

NEUTEŠNA

OGLASILA SE UDOVICA HEROJA SA TAJLANDA: On je bio jedina žrtva drame koju je pratio ceo svet, a njegova žena mu je posvetila dirljivu poruku (FOTO)

Planeta -

Iako je sama akcija spasavanja dečaka iz zarobljene pećine na Tajlandu prošla dobro, svi se sećaju ronioca koji je izgubio život jer je ostao bez kiseonika.

Njegova žena, Valipoan Kunan, objavila je dirljivu poruku preminulom suprugu Samanu na svom Instagramu uoči njegove kremacije u rodnom Roi Etu 14. jula.

“Uvek ćeš biti sa mnom… Nema nikog kao što si ti… Ako ti nisi sa mnom, ja ne želim više da dišem… jer obećali smo jedno drugom da ćemo disati kao jedno”, navela je Valipoan.

“Nedostaješ mi. Volim te mnogo; volim te kao da si ti samo moje srce. Ne znam zašto te toliko volim… od sada kad se probudim… koga ću poljubiti?”, zapitala se udovica.

“Kad bih samo mogla da vratim vreme unazad i zaustavim ga zauvek”, rekla je na Instagramu.

มุมล่าง555

A post shared by ยายตัวป่วน ทั้งกวน ทั้งแสบ (@valeepoan_sinmongkolsup) on

Valipoan je postavila i njihove fotografije koje svedoče o lepim trenucima koje su proveli zajedno.

Saman Kunan (38) je radio kao čuvar na aerodromu “Suvarnabhumi” i priključio se svojim kolegama “fokama” u akciji spasavanja koja je privukla svetsku pažnju. On je “foke” napustio 2006. Preminuo je prošlog petka, kad je ostao bez kiseonika tokom povratka iz komore u kojoj su bili zarobljeni dečaci.

Njegov zadatak je bio da isporuči kiseonik u pećinu i onesvestio se kad je vraćao iskorišćene boce u spasilačku bazu. Pokušaji da ga ožive nisu uspeli i proglašen je mrtvim oko 1 sat posle ponoći. Samanov otac Vičai (60) se srušio od tuge kad je čuo za smrt sina.

ISPRAĆAJ TAJLANDSKOG HEROJA: Poginuo je pomažući zarobljenim dečacima, a poslednje poruke njegove supruge i oca slamaju srce! (VIDEO)

"Izgubili smo jednog čoveka, ali i dalje imamo vere da nastavimo našu misiju", rekao je tada komandant Aphakorn Ju-kongkaev.

I premijer zemlje Prajut Čan-o-ča odao je počast Samanu, navodeći da će njegovo nasleđe “zauvek biti u njihovim srcima”.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track