REŠENA MISTERIJA JUNKEROVOG PONAŠANJA NA SAMITU NATO: Portparol  čelnika EK osudio natpise da je bio pijan (VIDEO)
Foto: AP

bolest

REŠENA MISTERIJA JUNKEROVOG PONAŠANJA NA SAMITU NATO: Portparol čelnika EK osudio natpise da je bio pijan (VIDEO)

Planeta -

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker je na samitu NATO posrtao zbog posledica išijasa, izjavio je njegov portparol Margaritis Šinas, opovrgavajući glasine o tome da je čelnik Unije bio u alkoholiziranom stanju.

Na video-snimku koji se pojavio na društvenim mrežama 63-ogodišnji Junker tetura i gubi ravnotežu uoči gala večere koja se održala u sklopu NATO samita.

Lideru Evropske unije su pomogli predsednici Finske Sauli Niinisto i Ukrajine Petro Porošenko, a u jednom trenutku je morao da priskoči i holandski premijer Mark Rute.

"Junker je javno rekao da pati od išijalgije koja mu neretko ometa normalno kretanje. To mu je smetalo i u sredu", rekao je Šinas na konferenciji za novinare.

"Predsednik želi da javno zahvali holandSkom i portugalskom premijeru Marku Ruteu i Antoniju Kosti što su mu pomogli u trenutku kad ga je najviše bolelo. Sada uzima lekove i oseća se puno bolje", objasnio je Šinas.

Na pitanje novinara je li Juker bio pijan, on je odgovorio da je "prilično neukusno to što neki mediji donose uvredljive napise i naslove, ismejavajući bolove" predsednika Evropske komisije.

Već godinama se nagađa kako čelnik Evropske unije ima ozbiljnih problema s pićem, a zlobnici su mu nadimak nadimak "Juncker the Drunker" (Junker pijani).

U međuvremenu se oglasila i nemačka Vlada, čiji je portparol Stefen Sajbert rekao kako zvanični Berlin ima "veliko poverenje" u Junkera.

Sajbert je to rekao odgovarajući na pitanje o medijskim izveštajima o Junkerovom zdravlju, preneo je Reuters.

Portugalski premijer Antonio Kosta je kazao da se Junker žalio na bol u leđima.

Kurir.rs/AlDžazira

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja