BRITANCI BESNI, TRAMP NE POŠTUJE NI ČERČILA: Najnoviji gaf američkog predsednika NIKO NIJE OČEKIVAO (VIDEO)
Foto: EPA

nečuveno

BRITANCI BESNI, TRAMP NE POŠTUJE NI ČERČILA: Najnoviji gaf američkog predsednika NIKO NIJE OČEKIVAO (VIDEO)

Planeta -

Predsednik Sedinjenih Američkih Država objavio je sliku kako sedi u omiljenoj fotelji Vinstona Čerčila.

To je samo još više razbesenelo kritičare koji kažu da je ovo još jedan gaf koji su obeležili Trampovu posetu Velikoj Britaniji.

Prvo je napao premijerku Terezu Mej po pitanju Bregzita, a zatim ni on ni njegova supruga nisu ispoštovali protokol prilikom susreta sa engleskom kraljicom.

Poslamik Laburista Stiven Doerti je pšrokomntarisao: "Slika Donalda Trampa kako sedi u Čerčilovoj fotelji izazvaće knedlu u grlu mnogih Britanaca jer on ne samo da je jedan od najgorih predsednika u američkoj istoriji, a nije ni dostojan poređenja sa našim ratnim liderom koji je spasio našu naciju u najtamnijem času".

Njegova kolegnica je kategorična: "Čerčil je oličenje najboljeg britanskog duha kada smo se borili i pobedili fašiste tokom Drugog svetskog rata. S obzirom na Trampove užasne akcije i retoriku, on ne zaslužuje ni da pogleda spomenik Čerčilu, a kamoli da sedi u njegovoj fotelji".

Palata Bllenhejm je izabrana da bude dom Trampa i Melanije jer se u njoj rodio Vinston Čerčil. Sara Hakabi, Trampova portparolka je postavila sliku svog šefa sedi u fotelji na Tviteru.

Kurir.rs/Daily star

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track