NEVIĐENE MERE BEZBEDNOSTI PRED SUSRET PUTINA I TRAMPA: Helsinki od subote pod policijskom blokadom!
Foto: Printscreen Facebook

NIŠTA IH NE SME IZnenaditi

NEVIĐENE MERE BEZBEDNOSTI PRED SUSRET PUTINA I TRAMPA: Helsinki od subote pod policijskom blokadom!

Planeta -

Policija u Helsinkiju pojačala je bezbednosne mere u blizini hotela u finskoj prestonici, gde će odsesti američki i ruski predsednik Donald Tramp i Vladimir Putin.

Zbog bezbednosnih mera zavareni su šahtovi koji se nalaze u blizini hotela "Hilton Kalastajatorpa" kako bi se isključila mogućnost terorističkog napada, a jedna od ulica koja vodi do hotela blokirana je i u njoj se nalazi vojni kamion.

Na osnovu obaveštenja nalepljenih po okolnim zgradama, ulice će biti zatvorene od subote od 18 sati do ponedeljka uveče po lokalnom vremenu, a građani su zamoljeni da uklone svoje automobile sa ulica i dvorišta, da to ne bi učinila policija.

Jedina ruta koja vodi do hotela opremljena je detektorima za metal i skenerima za prtljag, poput onih na aerodromu. Jedan od zvaničnika rekao je agenciji da su preduzete najozbiljnije mere i da je sve urađeno na najvišem nivou.

Ranije, policija je saopštila da će pojedini kvartovi u centru grada biti zatvoreni za saobraćaj zbog sastanka, a biće zatvorene i ulice u blizini aerodroma Vanta u Helsinkiju.

Kako se navodi, očekuje se da će Tramp doputovati u Helsinki u nedelju uveče zajedno sa suprugom Melanijom. Hotel Hilton Kalastajatorpa je poznati hotel koji se nalazi u blizini mora i svega 15 minuta od centra Helsinkija.

U njemu su odsedali svetski poznati političari i javne ličnosti poput leonida Brežnjeva, Džeralda Forda, Helmuta Šmita, Mihaila Gorbačova, Ronalda Regana, Vladimira Putina i drugih. Susret Trampa i Putina desiće se u ponedeljak, 16. jula u žutoj predsedničkoj palati u Helsinkiju.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja