Najnovije vesti

OBEZBEĐENJE NA NAJVIŠEM NIVOU

EKIPA KURIRA NA MESTU ISTORIJSKOG SUSRETA TRAMPA I PUTINA: Blokiran centar Helsinkija, policija maršira gradom, nad zgradom Predsedništva ni ptica ne može da proleti! (KURIR TV)

Planeta

HELSINKI - Prestonica Finske Helsinki danas je mesto najiščekivanijeg susreta sa svetske diplomatije, tet-a-tet sastanka predsednika SAD i Rusije, Donalda Trampa i Vladimira Putina.

Kako smo se uverili na terenu, trg Market na kojem se nalazi jedna od predsedničkih rezidencija u potpunosti je blokiran i oivičen policijskim trakama. Na desetine pripadnike vojske i policije nalaze se na svakom ćošku u krugu od 500 metara od palate koja datira još iz 19. veka, a koju Finci od milošte nazivaju "žutom kućom".
 

1 / 7 Foto: Kurir

I dok su unutar nje u toku bilateralni susreti dvojice najmoćnijih lidera sveta sa šefom finske države Ninistom, saobraćaj u Helsinkiju u potpunosti je izmešten, a građani i turisti moraju za kretanje da biraju alternativne pravce i okolne ulice.

 

Očekuje se i početak sastanka Trampa i Putina u prisustvu prevodilaca, a procenjuje se da bi mogao da potraje i do 3 sata, nakon čega će uslediti konferencija za medije.

 

1 / 3 Foto: Kurir

Kurir televizija uživo će prenositi obraćanje Donlada Trampa i Vladimira Putina, koje se očekuje oko 15.45 časova.

 

Ostanite uz Kurir.rs!

 

Kurir.rs/ Milica Jeremić i Ratko Femić

Foto: Kurir.rs

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...