OSTAVIO TRAMPA DA ČEKA

PUTIN SLETEO U HELSINKI: Ruski predsednik sa pola sata kašnjenja stigao na sastanak s Trampom (KURIR TV)

Planeta -

Avion u kojem se nalazi predsednik Rusije Vladimir Putin sleteo je na aerodrom Helsinki-Vanta, javila je finska državna televizija YLE.

Ona je ranije objavila je da bi zbog kašnjenja Putina celokupna satnica današnjeg samita sa američkim predsednikom Trampom mogla da bude pomerena za 20 minuta.

UŽIVO EKIPA KURIRA IZ HELSINKIJA! Putin stigao, samit može da počne! HELIKOPTERI NADLEĆU GRAD, PROTESTI NA ULICAMA! (KURIR TV)

Navodi se da je prvobitno planirano da Putin u 11,30 časova po srednjeevropskom vremenu sleti u Helsinki, pola sata kasnije u dođe u predsedničku palatu u prestonici, da Tramp tu stigne deset minuta potom i da njihov bilateralni sastanak počne 12,15 časova.

1 / 6 Foto: Printscreen/ Youtube

Kolona crnih automobila parkirana je na finskom aerodromu Helsinki-Vanta i čeka dolazak Putina.

Finski mediji objavili su prethodno da je Putin stigao u Helsinki uoči samita sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, ali je YLE objavio da po nekim informacijama Putin nije u avionu koji je sleteo na prestonički aerodrom.

Ta televizija navodi da su u letelici verovatno samo članovi Putinove delegacije.

Na Tviteru je objavljen snimak aviona sa natpisom "Rusija" koji se prizemljio na aerodromu Helsinki-Vanta.

Tramp je sinoć stigao u Helsinki, a jutros se sastao sa finskim predsednikom Saulijem Ninisteom u predsedničkoj rezidenciji Mentinijemi, gde će samit američkog i ruskog predsednika i biti održan.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track