TAJLANDSKI DEČACI VRAĆAJU SE U PEĆINU STRAVE I UŽASA: Sutra napuštaju bolnicu, a pre nego što odu kućama, ponovo će proživeti sav pakao kroz koji su prošli! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

ČEKA IH HOROR

TAJLANDSKI DEČACI VRAĆAJU SE U PEĆINU STRAVE I UŽASA: Sutra napuštaju bolnicu, a pre nego što odu kućama, ponovo će proživeti sav pakao kroz koji su prošli! (VIDEO)

Planeta -

Dvanaest tajlandskih dečaka i njihov fudbalski trener, koji su posle 21 dan spaseni iz poplavljene pećine, sutra će konačno otići svojim kućama.

"Dečaci će održati i konferenciju za štampu jer želimo da zadovoljimo interesovanje javnosti", rekao je portparol Vlade Sansern Kaevkamnerd.

Dečaci i njihov trener bezbedno su izvučeni iz pećine Tam Luang prošle nedelje u spasilačkoj operaciji koja je privukla pažnju celog sveta.

Izvučeni mladi fudbaleri i trener nalaze se u bolnici u severnom gradu Čijang Rai od kada su spaseni.

Vlasti su zabrinute kako će na mališane i njihovo mentalno zdravlje uticati posle svega što su prošli uticaja iznenadne slave i interesovanje medija. Zato je odlučeno da sutrašnja konferencija za novinare bude pažljivo kontrolisana.

Novinari će moradi da daju pitanja unapred, koja će potom da pregleda i odobri psiholog. Odoberna pitanja zatim će dečacima postaviti moderator.

"Sada se osećam dobro", "Ne morate više da se bojite, sada smo sigurni", "Hvala ljudima koji su došli da nas spasu"... bile su samo neke od poruka hrabrih dečaka iz bolnice.

Posebno je dirljiva njihova zajednička fotografija sa slikom ronioca Samana Kunana (38) koji je preminuo pokušavajući da spasi zarobljene dečake.

Da podsetimo, mladi fudbalski tim sa trenerom je bio skoro 3 nedelje zarobljen u pećini iz koje nisu mogli da izađu jer se nivo vode dosta podigao zbog velikih kiša. Pronašli su ih posle desetak dana žive i zdrave, a samo izvlačenje je trajalo tri dana.

Kurir.rs/gulf-times.com

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track