MULI PUKLA KAPSULA DROGE U STOMAKU! POSLALA POTRESNU PORUKU PRED SMRT: Neću preživeti, Bože, pomozi mi! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

AGONIJA

MULI PUKLA KAPSULA DROGE U STOMAKU! POSLALA POTRESNU PORUKU PRED SMRT: Neću preživeti, Bože, pomozi mi! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Planeta -

Dejze Rikarte (28), majka 11-godišnjeg dečaka koja je u stomaku švercovala desetak kapsula sa 71 gramom kokaina iz Brazila u Portugaliju, umrla je od predoziranja.

Čim je 8. jula stigla na odredište, osetila je da nešto nije u redu. Jedna od kapsula s kokainom pukla joj je u želucu i umrla je od predoziranja u hotelskoj sobi u Lisabonu. Sve gore se osećala i uspaničila se, pa je nekoliko minuta pred smrti za prijateljicu snimila oproštajni video.

"Da li mi je lice natečeno ili izgleda normalno?", pita u kameru. "Drugarice, mislim da umirem. O, Gospode, pomozi mi... Drugarice, kaži mojoj mami da volim nju i tatu. Neću preživeti. Bože, pomozi mi", govori Dejze dok joj se lice grči. Povremeno se tapkala po grudnom košu i očigledno teško disala.

Ta porodična prijateljica, koji je želela da ostane anonimna, ispričala je novinarima da je "ragovarala s Dejze oko dva sata dok nije ostala bez daha i izvrnula se na leđa".

foto: Printscreen Facebook

Predstavnici hotela u kom je preminula kažu da je njeno telo pronađeno sutradan, 9. jula, kad se recepciji pojavio muškarac koji se raspitivao se za nju i želeo da je vidi. Pošto se nije javljala na telefon, ljudi iz hotelskog obezbeđenja provalili su u sobu i našli njeno beživotno telo.

foto: Printscreen Facebook

Portugalske vlasti naredile su da bude izvršena obdukcija, a u njenom želucu pronađeno je nekoliko kapsula s kokainom. Jedna je pukla i Dejze je umrla od predoziranja. Istraga veruje da je za ovu turu Dejze trebalo da dobije 2.350 funti.

foto: Printscreen Facebook

Jedan rođak izjavio je da porodica nije ni znala da je Dejze otputovala, a prijateljica kojoj je poslala video pretpostavlja da je pristala da bude mula jer joj je trebao novac za plastičnu operaciju koju je želela.

"Osoba koja joj je ovo uradila pokušala je isto s mojim drugim prijateljicama. Ta osoba poslala ju je tamo i rekla joj da će zaraditi dovoljno novca za operaciju. Dejze nije volela drogu, bila je prevarena i poslata u smrt", kaže ona.

foto: Printscreen Facebook

Federalni policijski detektiv Ramon da Silva kaže da se veruje da je reč o međunarodnoj operaciji šverca droge koju nije mogla da obavi samo jedna osoba.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track