SLUČAJ KOJI I POSLE 8 GODINA BUNI POLICIJU: Trudnica Snežana je nađena mrtva sa tegovima na vratu, a ono što je njen muž učinio baca novo svetlo na celu priču
Foto: Australijska policija

UŽASAN ZLOČIN

SLUČAJ KOJI I POSLE 8 GODINA BUNI POLICIJU: Trudnica Snežana je nađena mrtva sa tegovima na vratu, a ono što je njen muž učinio baca novo svetlo na celu priču

Planeta -

Snežana Stojanovska (26) pronađena je mrtva u garaži porodične kuće u Prestonu 8. novembra 2010. godine, a njeno beživotno telo pronašao je suprug Dragi Stojanovski.

U izjavi koju je dao policiji i pred sudom, Dragi je izjavio da je njegova žena ustala rano da bi vežbala i da ju je on pronašao na klupi za vežbanje sa šipkom sa tegovima koja joj je stajala preko grla.

Na sebi je imala bade mantil i baštenske rukavice. Inače, u trenutku smrti, Snežana je bila u 12 nedelji trudnoći. Slučaj se i dalje tretira kao sumnjiv, a Snežanin suprug je pod posebnom lupom javnosti i veruje se da ima veze sa njenom smrću.

Iako je prošlo 8 godina od zločina, niko još nije osuđen. Ovih dana dva policajca, koja su radila na slučaju, treba da predaju sve dokaze koje imaju.

Policija smatra da je njena smrt ubistvo koje je inscenirano da izgleda kao nesreća.

Mrtvozornik je izjavio da je žrtva imala brojne modrice na vratu, gornjem delu grudi i ispod brade što znači da je bila zadavljena. Jedan od stručnjaka je takođe izjavio da nikada nije čuo da je nekome šipka od tegova pala na takav način na vrat.

foto: Australijska policija

Da je šipka slučajno pala na njen vrat, tegovi bi se otkotrljali jer nisu ni bili pričvršćeni. Takođe, sumnjivo je što žrtva nije ni nosila odeću za vežbanje u trenutku smrti.

Sumnju na Draga baca pregled njegovog telefona, tačnije činjenica da je u danu ubistva pozvao Snežaninog doktora i otkazao je pregled u njeno ime.

Dragi Stojanovski izlazi iz suda
Dragi Stojanovski izlazi iz sudafoto: Youtube/Printscreen

"Detektivi su uvereni da je muž telefonirao medicinskoj klinici da otkaže supruzi pregled sat vremena pre termina sa ciljem da izbegne bilo kakvo ispitivanje od strane kllinike zašto njegova žena nije došla, kao i da bi dobio više vremena da sakrije dokaze ubistva", izjavila je Barbara Majers, tužiteljka, na pretresu.

Ono što posebno buni i policiju i sudije jeste činjenica da samo ta garaža nije bila obezbeđena video-nadzorom, kojim je inače, bilo pokriveno čitavo dvorište.

Sudija na pretresu, Sara Hinči, savetovala je Dragu, njegovom bratu Vasku i njihovoj majci Pisani, sa kojima je pokojnica živela u zajednici, da se na sledećem pretresu pojave u društvu advokata.

Policija i dalje moli građane koji imaju bilo kakvu informaciju o ovom slučaju, da se jave kako bi istraga privela kraju.

Kurir.rs/News.co.au Foto: Australijska policija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja