TRAMP PRIVATNO O PUTINU: Predsednik SAD šokirao saradnike posle samita u Helsinkiju! Ovo će se dopasti njegovim kritičarima (VIDEO)
Foto: AP / Pablo Martinez Monsivais

pokopao se

TRAMP PRIVATNO O PUTINU: Predsednik SAD šokirao saradnike posle samita u Helsinkiju! Ovo će se dopasti njegovim kritičarima (VIDEO)

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp se navodno divio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu pred svojim saradnicima posle samita u Helsinkiju prošle nedelje.

Vašington tvrdi da se Tramp posebno divio kako je Putin "jak, pametan, i lukav".

On je takođe navodno rekao da uživa u interakciji sa ruskim liderom.

Tramp je zapannjio posetioce, kadaje na konferenciji za novinare posle Helsinškog samita odbio da da osudi Putina, odbio je optuži Rusiju za mešanja u predsedničke izbore 2016, i nagovestio je da je FBI bio deo zavere da se podrije njegova izborna pobeda. Umesto toga, hvalio je "direktan, otvoren, duboko produktivan dijalog" koji je imao sa Putinom.

Zauzvrat, stručnjaci za nacionalnu bezbednost tvrde da je Tramp bio Putinova marioneta.

Nije objavljeno šta su Tramp i Putin raspravljali na privatnom sastanku, ali ruski ambasador Anatolij Antonov izjavio je u sredu da je Tramp postigao "važne usmene dogovore" o pitanjima kao što su Ukrajina i sukob u Siriji.

Nakon što je napustio Helsinki, Tramp navodno postao frustriran negativnim medijskim izveštavanjem o onome za šta je on mislio da je uspešan samit, žaleći se saradnicima nije bilo dovoljno fokus na odgovornosti Demokrata za hakovanje njihovih servera tokom kampanje 2016.

Kurir.rs/Biznis insajder

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track