TONI BLER NAŠAO NOVU TEZGU: Savetuje Saudijsku Arabiju za MILIONE od kojih se vrti u glavi!
Foto: AP

REFORMATOR

TONI BLER NAŠAO NOVU TEZGU: Savetuje Saudijsku Arabiju za MILIONE od kojih se vrti u glavi!

Planeta -

Bivši britanski premijer Toni Bler savetuje Saudijsku Arabiju kako bi se zemlja reformisala i modernizovala za vie od deset miliona dolara.

Bler je potpisao je ranije ove godine "neprofitni" ugovor sa Vladom Saudijske Arabije kako bi "podržao program promene" koji planira princ Muhamed bin Salman.

Saudijci su angažovali Institut Toni Bler (TBI) kako bi radio na "modernizaciji i reformi regiona, kao i na regionalnom rešenju za mirovni proces", piše britanski Telegraf.

Veruje se da je Blerov institut u januaru za ovaj posao dobio donaciju od više od 8,5 miliona evra, a sada je uplaćeno više od deset miliona.

"Da sve bude jasno, ovo je donacija Institutu Toni Bler, ne Toniju Bleru lično, i sav ovaj novac ide na projekte", rekao je portparol Instituta u odbranu donacije.

Dodao je da će donacija Saudijaca biti navedena u prvom godišnjem izveštaju Instituta, ali i naglasio da on "nema obavezu da objavljuje informacije o donacijama ili donatorima".

Bler je 2016. osnovao ovaj insitut pošto je za početak dobio skoro devet miliona evra. Kancelarije Instituta locirane su širom sveta, uključujući Ujedinjene Arapske Emirate, suseda Saudijske Arabije.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track