UKIDAJU POREZ: Ovo francusko mesto je toliko bogato da su vlasti odlučile da nema smisla da oporezuju građane! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

vraćaju uloženo

UKIDAJU POREZ: Ovo francusko mesto je toliko bogato da su vlasti odlučile da nema smisla da oporezuju građane! (VIDEO)

Planeta -

Državna revizorska ustanova je utvrdila da je francusko selo Le Pertus, sa 586 stanovnika, prebogatoi da bi zato trebalo ove godine da se ukine lokalni porez i porez na nekretnine.

Ovo mesto se nalazi u Pirinejima, na samoj granici Francuske i Španije, i samo od naplate parkiranja zarađuje 800.000 evra godišnje, zahvaljujući francuskim šoping-turistima koji parkiraju svoje automobile u naselju odakle peške odlaze u španske prodavnice po jeftinije namirnice.

Deo glavnog puta u selu predstavlja granicu između Francuske i Španije, a na španskoj strani avenije nalazi se niz diskontnih trgovina koje prodaju alkoholna pića, duvan i ostale namirnice po znatno nižim cenama od onih na francuskoj strani ulice.

Kako su opozicioni odbornici blokirali planove ulaganja u projekte poput zdravstvenog centra, biblioteke i dečijeg igrališta, lokalne vlasti su potrošile svega 5.400 evra za javne potrebe.

Revizori su zato, vodeći se načelom da građani moraju da dobiju protivrednost svojih poreskih izdvajanja, preporučili su da im se ukine porez.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track