KATAR KUPIO TRAMPOVU NEKRETNINU: Iskeširali 600 miliona dolara za čuveni hotel Plaza u Njujorku!
Foto: Reuters

INVESTICIJA

KATAR KUPIO TRAMPOVU NEKRETNINU: Iskeširali 600 miliona dolara za čuveni hotel Plaza u Njujorku!

Planeta -

Renomirani hotel "Plaza" na Menhetnu, čiji je vlasnik svojevremno bio i sadašnji predsednik SAD Donald Tramp, dobio je novog vlasnika - katarski državni fond, tvrdi agencija Rojters pozivajući se na nezvanične izvore upoznate s transakcijom.

Naši izvori ne mogu da objave informaciju jer ni transkacija nije bila javna, navodi Rojters i dodaje da je Katar platio 600 miliona dolara za celokupno vlasništvo nad "Plazom".

foto: Wikipedia

Dosadašnji vlasnici "Plaze" bili su indijska korporacija Sahara Indija Parivar (Sahara India Pariwar - 75 odsto kapitala hotela), preduzetnik Ben Aškenazi i saudijski biznismen Alvalid bin Talal, koji je deoničar hotela postao pre 20-ak godina, kada je Donald Tramp imao proglasio jedan od svojih bankrota i prodao udeo u "Plazi".

foto: Wikipedia

Jicak Cuva je "Plazu" prodao za 920 miliona dolara

Agencija Sputnjik navodi da se cena od 600 miliona dolara može smatrati visokom, ali da je znatno niža od 920 miliona dolara za koliko je "Plazu" 2012. prodao izraelski preduzetnik Jicak Cuva.

Katar je "Plazu" kupio u jeku sankcija koje su mu nametnule susedne države i pokazao da ga sankcije nisu iscrple kao što bi se moglo pomisliti.

Kurir.rs/Slobodna Bosna.ba

Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track