HOROR DETALJI TRAGEDIJE U GRČKOJ: U dvorištu jedne kuće 26 spaljenih tela pronađeno u ZAGRLJAJU (FOTO, VIDEO)
Foto: Reuters

TUGA

HOROR DETALJI TRAGEDIJE U GRČKOJ: U dvorištu jedne kuće 26 spaljenih tela pronađeno u ZAGRLJAJU (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Grčka vatrogasna služba potvrdila je danas smrt 49 osoba u žestokim požarima koji su zahvatili okolinu Atine, prenela je agencija AP, dok su grčki mediji ranije javili da je broj žrtava povećan na 50.

Vatrogasna služba dodala je da je 156 odraslih i 16 dece povređeno i prebačeno u bolnice navodeći da je 11 povredjenih u teškom stanju.

1 / 8 Foto: Reuters

Pozivajući se na grčki Crveni krst, tamošnji mediji javili su da su jutros pronađena tela 26 osoba u bašti jedne vile u Mati, 40 kilometara od Atine, a da su prethodne noći stradale 24 osobe.

UŽIVO POŽAR BESNI KOD ATINE! 50 MRTVIH, 150 POVREĐENIH! Ugljenisana tela po ulicama! Stradala i bebica! Spaseni nestali turisti! (FOTO, VIDEO)

Pretpostavlja se da su u pitanju članovi porodice, a mnogi su pronađeni zagrljeni.

Premijer Grčke Aleksis Cipras vratio se iz posete BIH kako bi pratio situaciju u zemlji. Rekao je da je više od 600 vatrogasaca angažovano u gašenju požara, a operaciju otežava vetar koji duva do 100 kilometara na čas.

Predsedništvo Grčke otkazalo je za danas predviđeni prijem povodom godišnjice povratka demokratije u zemlji u julu 1974. godine.

Grčka je aktivirala evropski mehanizam civilne zaštite za pomoć od evropskih partnera. Španija će uputiti avione, a Kipar ekipu od 60 vatrogasaca.

Šumski požari su tokom vrelih i suvih leta česti u Grčkoj, ali katastrofa s kojom se ta država trenutno suočava nije viđena desetak godina.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja