SEKS-LUTKE KRIVE ZA IZUMIRANJE NACIJE: Japanci ih vole jer s njima ne mogu da omanu, za žive žene nemaju vremena!
Foto: EPA / Friedemann Vogel

silikon zamenio ljude

SEKS-LUTKE KRIVE ZA IZUMIRANJE NACIJE: Japanci ih vole jer s njima ne mogu da omanu, za žive žene nemaju vremena!

Planeta -

Dok se Japan bori sa sve manjom stopom rađanja, pojedini naučnici su kao glavne kricve za to okrivili lutke za seks.

Sve veća popularnost ovih lutaka, naročito među mladim samcima, odražava se kako kažu i na usamljenost koja je sve prisutnija u modernom životu, čineći ljude manje zainteresovanima za međuljudske odnose, veze i pogotovo stvaranje porodice i potomstva.

foto: EPA/ Aleksandar Plavevski

Zbog svega toga, tvrde naučnici, Japanci postaju "ugrožena vrsta". Prema dostupnoim podacima, u Japanu se na godišnjem nivou proda više od 2.000 lutaka koje izgledaju neverovatno realno, sa pokretljivim prstima, glavama i genitalijama.

Jedan od prodavaca ovih lutaka Noburu Tanaka smatra da je prednost "investicije" od skoro 4.000 dolara (3.750) zapravo manjak očekivanja.

"To je neverovatan osećaj. Izgleda kao lutka ali imate osećaj kao da je stvarno živa" rekao je on i dodao: "Kada vodite ljubav sa svojom ženom, može doći do nekih problema. Sa lutkom to uopšte nije važno".

Naučnici tvrde da su videli dokaze o smanjenji stope nataliteta u područjima u kojima raste popularnost seks lutaka.

Stručnjak za demografiju Istraživačkog instituta u Tokiju Kanako Amano tvrdi da ove lutke predstavljaju egsistencijalnu pretnju za budućnost zemlje u kojoj se procenjuje da će se broj stanovnika u narednih 30 godina smanjiti za trećinu.

"Smanjenje stope nataliteta i populacije se slobodno može nazvati nacionalnom katastrofom. Japanci su na raskrsnici, i preti nam izumiranje. Mi smo zgrožena vrsta" rekla je ona.

foto: EPA / Friedemann Vogel

Popularnost seks lutaka raste i među starijom populacijom, pa je tako nakon smrti supruge, usamljeni Moru kupio nekoliko komada.

"One su ispunile prazninu u mom srcu koja je nastala. Biso sam strašno usamljen, a kada uđem u sobu i vidim ih kako sede poređane na kauču, drugačije je. Vezao sam se za njih" kaže on.

On se čak redovno sreće sa svojim prijateljem Kererom koji ima čak 20 ovih silikonskih "lepotica" i u šetnju vode svoje intimne lutke. Ponekad sede svi zajedno na klupi u parku, slikaju se s njima i komentarišu kako koja izgleda.

Da ne bude zabune, seks lutke su populatne i među ženama, naročito mladim. Jedna poznata manekenka, popularna među mladima, izjavila je da obožava svog silikonskog Masira, a kako kaže, nema nikakvu želju da živi sa muškarcem.

"Masiro nije prijatelj, ljubavnik ili član porodice. On je stvorenje koje prihvata moju ljubav. Nikada se nisam tako osećala sa muškarcem" rekla je ona.

Kurir.rs / RT.com

Foto: EPA / Friedemann Vogel

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja