Najnovije vesti

EKSTREMNO VREME PRŽI PO EVROPI: Zbog vrućine  avioni ne   lete, a brodovi sve teže plove
Foto: Profimedia

jezivo

EKSTREMNO VREME PRŽI PO EVROPI: Zbog vrućine avioni ne lete, a brodovi sve teže plove

Planeta

Zbog visokih temperatura koje traju danima došlo je do oštećenja piste na aerodromu u Hanoveru, što je primoralo zvaničnike da ga zatvore kako bi se pista popravila.

Aerodrom je saopštio da je 41 let morao da bude odložen zbog zatvaranja i da je na hiljade putnika pogođeno, prenela je agencija AP.

Meteorolozi su najavili da će visoke temperature potrajati i u narednim danima, a u petak se očekuje da će se živa popeti na 38 stepeni Celzijusa.

Najduža suša u poslednjih nekoliko decenija pogodila je Holandiju, usled čega je vodostaj u pojedinim rekama opao i stvorio probleme za kompanije koje se bave rečnim prevozom robe.

Očekuje se da će "ekstremno vreme", odnosno talas vrućine, potrajati do četvrtka, saopštio je Nacionalni vremenski institut Holandije.

Vodostaj u bitnim rekama pao je ispod kritičnog nivoa, što je otežalo prevoz robe i brodovi mogu da nose deo količine robe koji prevoze u vreme normalnog vodostaja.

"Mnogi veliki brodovi sada mogu samo da nose polovinu ili trećinu svog normalnog tovara", rekao je Jost Sitskorn iz holandskog Saveza za logističke kompanije, prenosi Rojters.

Skoro trećina sve robe u Holandiji prevozi se vodom.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...