OVO SU ŽRTVE MANIJAKA IZ TORONTA: Identifikovane devojčice koje je napadač izrešetao na ulici! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

stravično

OVO SU ŽRTVE MANIJAKA IZ TORONTA: Identifikovane devojčice koje je napadač izrešetao na ulici! (VIDEO)

Planeta -

Naoružani napadač Faisal Husein (29) u nedelju je pucao po restoranima i radnjama u grčkoj četvrti u Torontu i ubio devojčicu od 10 i tinejdžerku od 18 godina.

Tom prilikom napadač je ranio još 12 ljudi pre nego što je ubijen u okršaju sa policijom. Policija je identifikovala žrtve i saopštila da su ubijene Ris Falon (18) i Džulijana Kozis (10).

Falon je želela da postane medicinska sestra. Direktor za obrazovanje školskog odbora Toronta (TDSB) Džon meloj izjavio je posle napada:

"Srca su nam slomljena vešću da je naša maturantkinja tragično nastradala. Bila je odlična učenica i maturirala prošlog meseca. Svi smo je voleli i cenili", dodao je on.

Ali Dimerkan, jedan od povređenih u napadu, izjavio je da ga je metak okrznuo: "Osetio sam da me nešto peče na leđima, pomislio sam da sam pogođen. Sakrio sam se u jedan automobil, a onda pobegao u obližnji park i pozvao policiju".

"Video sam devojčicu na zemlji. Pokušavali su da je spasu. Kad god zatvorim oči, vidim njeno lice", dodaje Ali.

Policija je izjavila da je pretresla stan napadača i zaplenila potencijalne dokaze. Još nije jasno kako je nabavio pištolj koji je koristio u napadu. Huseinovi roditelji izjavili su da se njihov sin borio sa psihozom i depresijom.

Kurir.rs/.ctvnews.ca

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track