NASTAVLJA SE DRAMATIČNA POTERA ZA MONSTRUMIMA KOJI SU PODMETNULI POŽARE KOD ATINE: Četvorica uhapšena zbog pljačke, a ne zbog PIROMANIJE! (VIDEO)
Foto: EPA

pljačkali kuće

NASTAVLJA SE DRAMATIČNA POTERA ZA MONSTRUMIMA KOJI SU PODMETNULI POŽARE KOD ATINE: Četvorica uhapšena zbog pljačke, a ne zbog PIROMANIJE! (VIDEO)

Planeta -

Grčka policija uhapsila je danas četiri osobe osumnjičene za krađu u naselju Neos Vucas, istočno od Atine, koje je zahvatio požar, a ne, kako su neki grčki mediji spekulisali, zbog podmetanja jednog od požara u predgrađima Atine.

Osumnjičene, od 22 do 26 godina starosti, uhapsili su pripadnici motociklističke jedinice grčke policije nakon što su provalili u kuću evakuisanu zbog pogubne vatrene stihije.

Prema najnovijim informacijama Ministarstva infrastrukture i saobraćaja, čiji su inženjeri počeli da procenjuju štetu od požara, više od 200 kuća je potpuno uništeno u požarima koji od ponedeljka besne u priobalnoj oblasti istočno od Atine, pri čemu je život izgubilo najmanje 80 osoba, prenosi "Katimerini" na svom sajtu.

Ekipe raspoređene u mestima Rafina, Mati i Neos Vucas do sada su proverile 720 kuća i utvrdile da je 211 među njima neupotrebljivo, kao i tri prodavnice i osam skladišta, a uz to, 234 kuća je ozbiljno oštećeno.

Više od 125 izgorelih automobila uklonjeno je sa ulica kako bi se raščistile ulice u Matiju.

Gradonačelnik Rafine i Pikermija, Vangelis Burnus, ocenio je da je 50 odsto gradića Kokino Limanaki izgorelo, kao i 98 odsto Matija, mesta u kojem je zabeležen najveći broj žrtava.

Tokom protekla dva dana, u požarima koji su zahvatli Atiku život je izgubilo 80 osoba, među kojima ima i dece, dok je više od 180 povređeno, a na desetine se i dalje vode kao nestali. Uzroci više požara u nasiljima na obodu grčke prestonice još nisu zvanično saopšteni.

Kurir.rs/Tanjug

Foto

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track