SNAJPER-RAKETA RASTURILA NA TESTU: Uništila metu veliku samo 4 metra! (VIDEO)
Foto: YT Screenshot

ČUDA VOJNE TEHNIKE

SNAJPER-RAKETA RASTURILA NA TESTU: Uništila metu veliku samo 4 metra! (VIDEO)

Planeta -

U Astrahanskoj oblasti na poligonu Kapustin Jar, izvedeno je bojevo lansiranje balističke rakete 9M723¹ "Iskander-M". Gađanje iz operativno-taktičkog raketnog sistema izveli su pripadnici raketne brigade koja se nalazi u sastavu 2.kombinovane armije.

Pomoću rakete je uništen komandni punkt uslovnog neprijatelja, koji se nalazio na 70km od vatrene tačke sa koje je raketa ispaljena. Treba istaći da je cilj bio dobro ukopan i zamaskiran, i da u osnovi njegove dimenzije nisu prelazile obim koji je veći od 4 metra.

Pored toga, kako saopštava pres-služba Centralnog vojnog okruga, jedan od glavnih zadataka bojevog gađanja je i preduzimanje svoh mera i tehničkih postupaka u cilju efikasnog protivdejstva na neprijateljska elektronska sredstva, koja su ometala proces gađanja.

"Raketa je vrlo brzo dostigla potrebnu visinu, i krenula ka cilju izvodeći intenzivne manevre koji su na pojedinim delovima njene putanje dostizali 20G. Raketa je uspešno uništila zadati cilj, sa nultim odstupanjem od zadate tačke"-istakli su u pres-službi Centralnog vojnog okruga.

U poslednje vreme ruski konstruktori rade ne modernizaciji kvazibalističke rakete 9M723. Ona se spolja neće puno razlikovati od njene osnovne verzije, ali će sistem navođenja kao i raketni pogon rakete koji su nevidljivi i koji se nalaze ispod njene oplate, pretrpeti kardinalno unapređenje. Pretpostavlja se da će ove izmene, posebno u njenom pogonskom bloku dovesti do toga da projektil bude još brži i manevarbilniji od postojećeg modela.

Kurir.rs/Russia Beyond

Foto: YT Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track