OVAJ STATUS DOKAZUJE KOLIKO SE VOLE SRBI I GRCI: Kalimera, Srbijo! Znamo da nismo sami posle požara jer imamo vas, vi ste naša braća!
Foto: AP/Reuters/EPA

PODRŠKA

OVAJ STATUS DOKAZUJE KOLIKO SE VOLE SRBI I GRCI: Kalimera, Srbijo! Znamo da nismo sami posle požara jer imamo vas, vi ste naša braća!

Planeta -

Još jedan status sa Fejsbuka je potvrdio kolika je solidarnost Srbije i Grčke u teškim vremenima, pa je tako nekadašnji beogradski student Manos Kokinakis napisao koliko ga je oduševila srpska podrška Grcima zbog požara koji su pogodili okolinu Atine.

"Kalimera Srbijo!" Otkad je počeo požar pratim vaše komentare. Stvarno čovek ostaje bez reči, toliko brige, toliko ljubavi prema nama sa vaše strane, osećate naš bol kao da je vaš... Neopisiv osećaj, dirnuli ste naša srca. Znamo i osećamo da nismo sami jer imamo vas”, napisao je između ostalog.

On je istakao da su naše dve zemlje uvek bile prijateljske i bratske.

foto: Printscreen/Facebook

"Srbija je oduvek bila u našem srcu i uvek će biti. Stvarno, prema vama osećamo kao da ste nam braća, kao familja. Reči su mi male za ovo što osećam ja lično i cela Grcka prema vama. Puno vam hvala od srca za podršku. U našem srcu ste i ostaćete do kraja života - napisao je ovaj, inače nekadašnji beogradski student, podelivši i fotografije ljudi koji su živote izgubili u požarima koji su ostavilo katastrofalne posledice u okolini Atine.

Podsetimo, juče su i volonteri zahvalili srpskim turistima.

"Došli su srpski turisti. I pitali za "kolica ljubavi" (ostavljanje namirnica na punktovima za pomoć grčkom narodu) za koja su videli preko Fejsbuka i pitali me da li to i dalje važi... Kupili su hranu za decu... Poštovanje ovakvoj ljudskosti... I stavili su sliku da pomognu i drugi... Zaplakali smo", napisala je volonterka sa Pefkohorija.

Kurir.rs Foto: AP, EPA, Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track