ČUDESAN OBRT SUDBINE: Alesiju pomoću softvera našli 24 godine pošto je nestala, NI SAMA NIJE ZNALA KO JE! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

SREĆAN KRAJ

ČUDESAN OBRT SUDBINE: Alesiju pomoću softvera našli 24 godine pošto je nestala, NI SAMA NIJE ZNALA KO JE! (VIDEO)

Planeta -

Alesija Stensil, koja je kao devojčica 1994. godine nestala u američkoj saveznoj državi Konektikatu, pronađena je 24 godine kasnije živa i zdrava i to na osnovu fotografije snimljene dok je bila beba i obrađene u softveru koji omogućava projekciju starenja lica.

Alesijina majka, Toni, bila je veteranka američkog ratnog vazduhoplovstva, ali život joj je krenuo nizbrdo kad se demobilisala: postala je narkomanka, a s vremenom i prostitutka. Krajem 1994. ostavila je devetomesečnu ćerkicu na čuvanje porodičnom prijatelju i otputovala nakaratko da "razbistri glavu".

Kad se vratila po malenu posle dva dana, dete je nestalo i niko nije znao gde je. Taj porodični prijatelj prosto ju je dao "nekome", a taj neko drugome, dok malena nije dospela u ruke policije. Međutim, tada već niko nije znao ko je devojčica i čija je.

Toni je završila u zatvoru samo nekoliko dana posle povratka, pa je nestanak ćerkice prijavila tek u martu 1995. Policija nije povezala tu prijavu s nepoznatom devojčicom koju su nekoliko meseci ranije predali Centru za socijalni rad. Iste te godine, Toni je ubijena.

Slučaj je ponovno otvoren 2008, kada su istražioci u saradnji s državnom agencijom za nestalu i zlostavljanu decu ponovno pregledali prijavu. Prikupili su sve dostupne informacije i DNK članova porodice, pa su na osnovu njih napravili nov profil nestale devojčice.

Šest godina kasnije, 2014, u bolnicu u istoj državi stigla je mlada žena kojoj nisu mogli da utvrde pravi identitet. Međutim, medicinska sestra pronašla je u državnoj bazi nestalih osoba obrađenu fotografiju na kojoj je Alesiji softverski dodato dvadesetak godina. O svemu je obavestila policiju, koja je zatražila DNK analize.

Bile su potrebne još tri godine da DNK analize definitivno potvrde da je mlada žena zapravo Alesija - koja je u međuvremenu usvojena i ima drugo ime. Ubrzo je upoznala svoju biološku baku, Fransis Ford, koja je za AZfemili (AZfamily) ispričala da njena unuka ne želi da obelodani svoj novi identitet.

"Alesijin život bio je komplikovan i zbunjujući. Nadam se da ćemo jednog dana uspeti da uspostavimo odnos. Podelila sam ovu priču jer želim da ljudi znaju da deci mogu da se dogode i ovakve stvari. Nemaju sve priče srećan kraj, ali to ne znači uvek da su deca odbačena i da ih niko nije želeo", kaže baka.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track