SVE KRENULO PO ZLU: Porađala se kod kuće po uputstvima s Jutjuba i iskrvarila nasmrt
Foto: Profimedia

TUGA U INDIJI

SVE KRENULO PO ZLU: Porađala se kod kuće po uputstvima s Jutjuba i iskrvarila nasmrt

Planeta -

Mlada Indijka Kritiga (28), umrla je odlučila je da se porodi kod kuće, u selu Ratnagirisvararu, u saveznoj državi Tamil Nadu na jugu Indije, s tim što će joj suprug Kartigejan pomagati.

Kritiga je bila učiteljica, a muž joj radi u fabrici odeće. Nijedno nije imalo nikakvo medicinsko znanje osim snimaka s uputstvima sa Jutjuba.

Njih dvoje već imaju trogodišnju devojčicu, pa pošto je taj porođaj protekao bez ikakvih komplikacija, rmislili su da će im Jutjub biti dovoljan za bezbedan porođaj kod kuće. Gledali su snimak "Kako pomoći trudnici" (How to help pregnant women", ali u tom snimku se ne objašnjava šta treba da se radi u slučaju da porodilja ne izbaci posteljicu.

Surpug joj nije bio ni od kakve pomoći jer ništa ne zna o akušerstvu. Zlosrećna mlada majka je tako iskrvarila nasmrt i ostavila za sobom dvoje malenih: tek rođenu devojčicu, koja je zdrava i prava, i njenu trogodišnju sestricu.

Policijski portparol je potvrdio da ju je suprug odmah posle porođaja doveo u bolnicu, ali da je već bilo kasno - lekari su mogli samo da proglase smrt.

"Suprug će biti ispitan u vezi sa njenom smrću", dodao je portparol policije.

Kurir.rs/Metro.co.uk

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track