SALVINI KO MUSOLINI: Poruka italijanskog šefa policije na Tviteru šokirala javnost!
Foto: Fonet AP

prikriveno

SALVINI KO MUSOLINI: Poruka italijanskog šefa policije na Tviteru šokirala javnost!

Planeta -

Italijanski vicepremijer Mateo Salvini, kog Si-En-En naziva i populističkim ministrom unutrašnjih poslova te zemlje, na Tviteru je objavio poruku koja je prikriveni citat fašističkog diktatora Benita Musolinija.

Američka televizija prenosi da je Salvini, na godišnjicu Musolinijevog rođenja, tvitovao poruku "toliko neprijatelja, toliko časti" (tanti nemici, tanto onore), varijaciju na čuveni citat Musolinija "mnogo neprijatelja, mnogo časti" (molti nemici, molto onore).

Navodi se da je Salvinijev tvit usledio kao dogovor na članak internet magazina Afari Italijani o tome kako su protiv Salvinija svi, od Rimokatoličke crkve do vodećih levičarskih intelektualaca, dok njemu istovremeno raste popularnost u javnosti.

Lider italijanske desničarske stranke Liga je prethodno u intervjuu britanskom Sandej tajmsu izjavio da se nizak natalitet u Italiji koristi kao "izgovor za uvoz migranata" i da su time ugroženi italijanska "tradicija i identitet".

Katolički nedeljnik Familja kristijana praktično je nazvala Salvinija đavolom zbog komentara ministra policije o policiji. Na naslovonoj strani magazina našao se natpis na latinskom "Vade retro, Salvini", što je igra reči u odnosu na Isusovu poruku "Odstupi, đavole", koja je u srednjem veku korišćena za egzorcizam.

Američka televizija navodi da je u intervjuu Sandej tajmsu Salvini takođe iskazao divljenje prema predsednicima SAD i Rusije Donaldu Trampu i Vladimiru Putinu, ocenivši da je Tramp bio "hrabar" tokom predizborne kampanje i "dosledan" od ulaska u Belu kuću, dok je za Putinovu ekonomsku politiku rekao da je ruski narod ispunila ponosom.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Fonet/AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track