FRANCUSKA ŠOKIRANA OVIM SNIMKOM: Devojci se nisu svidela bezobrazna dobacivanja, pa je reagovala, a muškarac je gađao pepeljarom u glavu! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

NASILJE U PARIZU

FRANCUSKA ŠOKIRANA OVIM SNIMKOM: Devojci se nisu svidela bezobrazna dobacivanja, pa je reagovala, a muškarac je gađao pepeljarom u glavu! (VIDEO)

Planeta -

Francuska je šokirana napadom na studentkinju u Parizu. Naime, Mari Lager (22) išla je ulicom kad joj je muškarac dobacio nekoliko uvredljivih komentara sa seksualnim konotacijama.

Ona je za lokalni radio ispričala kako se prošlog utorka vraćala s posla oko 19 sati kada je muškarac počeo da dobacuje. "Nije to bilo prvi put, ni tog dana, ni tog meseca. Sve se to polako skupljalo. Naljutila sam se i rekla mu da začepi. Nisam mislila da će čuti, ali čuo je", ispričala je.

Tada je muškarac postao agresivan i pokupio pepeljaru sa stola jednog kafića i gađao je u glavu, promašivši je tek za koji centimetar.

Nakon što je bacio pepeljaru, muškarac joj se približio i udario je.

"Znala sam da će me udariti. Mogla sam da pobegnem, ali to nije dolazilo u obzir. Nisam htela da spustim pogled i sigurno nisam planirala da se izvinim", dodala je. Muškarac ju je udario u glavu i nastavio da viće na nju.

foto: Printscreen

Tada su gosti kafića ustali i krenuli za njim, a on je počeo da beži. Devojka je krenula kući, ali se predomislila. Vratila se u kafić i zatražila goste da budu svedoci policiji jer je odlučila da sve prijavi.

Gosti su pristali, a iz kafića su joj ustupili snimak napada. Snimak je u

međuvremenu pregledan više od milion puta.

Na Fejbuku Mari je objavila da je teško odupreti se nasilju, ali i kako ono pogađa sve žene i da je vreme da se kaže - stop.

Francuska vlada već je razmatrala novu meru koja će uključivati plaćanje kazne za prestup na licu mesta.

"Prve kazne moći će da budu izdate ove jeseni", rekla je ministarka Marlen Šiapa.

Prestupnici će morati da plate od 90 do 750 evra, a ta mera je deo paketa koji bi trebalo da bude usvojen u francuskom parlamentu ove nedelje.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track