MAJKA MONSTRUM UBILA BEBU SMRTONOSNOM DOZOM SOLI: Dete danima umiralo u NAJTEŽIM MUKAMA, krvni sudovi joj se bukvalno cepali! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

Užas

MAJKA MONSTRUM UBILA BEBU SMRTONOSNOM DOZOM SOLI: Dete danima umiralo u NAJTEŽIM MUKAMA, krvni sudovi joj se bukvalno cepali! (VIDEO)

Planeta -

Kimberli Martinez (25) iz Južne Karoline osuđena je na 30 godina zatvora jer je na monstruozan način ubila svoju bebu!

Njena sedamnaestomesečna ćerka Pejton preminula je u julu 2016. godine pošto joj je Kimberli dala smrtonosnu količinu soli. Bebi je zbog trovanja otkazao mozak, a doktori su se pet dana borili za njen život.

Kimberli Martinez je policiji rekla da su mala Pejton i njena sestra bliznakinja upale u vreću soli koja je bila otvorena. Međutim, njen četvorogodišnji sin kasnije je rekao detektivima da je gledao kako njegova majka hrani Pejton solju i do detalja opisao kako je izgledala vrećica iz koje je Martinez kašikom zahvatala so.

Detektivi su zatim pronašli vrećicu koju je dečak opisao ispod jastuka na kauču, a majka monstrum je priznala zločin. Martinez je priznala da je nahranila Pejton velikom količinom soli da bi primorala muža da joj se vrati nakon rastanka.

"Otrovala sam Pejton jer mi je u tom trenutku bila najbliža", priznala je istražiteljima.

" Pejton je bila najlepše i najsrećnije dete. Nikada nije plakala. Bila je mala diva, a njena omiljena stvar bila je lutka Mini Maus... Zauvek će biti sa nama...

Mala Pejton je umrla od hipernatremije koja nastaje kad je previše soli prisutno u krvotoku. To zatim dovodi do smanjenja ćelija jer voda izlazi iz njih, a onda i do cepanja krvnih sudova jer su ćelije pomerene sa svoje normalne lokacije.

Hipernatremija se najčešće javlja kad ljudi ne piju dovoljno vode. Deca su naročito osetljiva jer su im bubrezi još nedovoljno razvijeni da obrade dodatnu so u svojoj hrani, tako da se roditeljima savetuje da nikada ne dodaju so u bilo koju hranu kuvanu za bebe.

Brigu o starijem bratu nesrećne Pejton i njenoj sestri preuzeo je nadležni centar za socijalni rad. Martinez je u sredu osuđena na 30 godina zatvora i moraće da izdrži 85 odsto svoje kazne pre nego što stekne pravo na uslovno oslobađanje.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja