IDENTIFIKOVANI UBIJENI RUSKI NOVINARI: Stradali na zadatku, dok su snimali dokumentarac! (VIDEO)
Foto: YouTube prtscr / Телеканал Дождь, Facebook

tragedija

IDENTIFIKOVANI UBIJENI RUSKI NOVINARI: Stradali na zadatku, dok su snimali dokumentarac! (VIDEO)

Planeta -

Bivša supruga ruskog novinara Orhana Džemala, Irina Gordijenko, potvrdila je pogibiju novinara u Centralnoafričkoj Republici

"Upravo su mi javili iz ambasade da je to on i da su našli dokument“, izjavila je Gordijenkova, prenosi portal REN TV.

Glavni urednik radija „Eho Moskva“ Aleksej Venediktov takođe je potvrdio da je Džemal ubijen u Centralnoafričkoj Republici. Njihova tela su pronađeni 23 kilometra od grada Sibu.

Zamenica direktora Centra za istrage Anastasija Gorškova izjavila je za Sputnjik da je u Centralnoafričku Republiku Centar uputio filmsku ekipu u čijem sastavu su bili Orhan Džemal, Aleksandar Rastorgujev i Kiril Radčenko.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ranije je za Sputnjik izjavila da su ruske diplomate otišle da identifikuju tela pronađena u Centralnoafričkoj Republici.

Ona je dodala da su prema preliminarnim informacijama dobijenim od lokalnih vlasti, u Centralnoafričkoj Republici pronađena tela tri osobe, verovatno Rusa. Ambasada Rusije je u kontaktu sa lokalnom policijom, dodala je Zaharova.

Ranije je ambasada Rusije u Centralnoafričkoj Republici saopštila da su dve od tri ubijene osobe kod sebe imale novinarska dokumenta.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track